Влада

У Житомирському районі директорка будинку культури намагалася «захиститися» від звільнення і отримала штраф за корупцію

18 September 2023, 17:30

За участі прокурорів Радомишльського відділу Коростишівської окружної прокуратури суд визнав винною депутатку однієї з сільських рад Житомирського району у скоєнні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією (ч. ч. 1, 2 ст. 172-7 КУпАП): її притягнуто до адміністративної відповідальності у виді штрафу на суму 3400 грн.

Про це 18 серпня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Прокурори у суді довели, що депутатка сільської ради, директорка будинку культури, надіславши до сесії сільської ради запит з особистих питань, діяла в умовах реального конфлікту інтересів (спричинила конфлікт інтересів). Причиною для написання такого запиту стала ситуація, що виникла у неї на роботі. Зокрема, у зв’язку з реорганізацією культурницького закладу, директорку звільняли з посади. Не бажаючи бути звільненою, вона звернулася до сільської ради, аби депутати захистили її власні інтереси та залишили на посаді директорки будинку культури», - йдеться у повідомленні.

Фактично депутатка порушила Закон України «Про запобігання корупції», яким заборонено використання статусу депутата у приватних інтересах.

Як повідомляв Житомир.info, 31 серпня 2022 року Новоград-Волинський міськрайонний суд ухвалив рішення визнати винним міського голову Миколу Боровця у вчиненні адміністративних правопорушень в умовах реального конфлікту інтересів та накласти на нього адміністративне стягнення у вигляді штрафу 1 700 грн та у вигляді штрафу 3 400 грн з позбавленням права обіймати посади, що пов’язані з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування на строк до 6 місяців. 17 січня 2023 року Житомирський апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу захисника мера Звягеля (Новограда-Волинського) Миколи Боровця і скасував постанову Новоград-Волинського міськрайонного суду від 31 серпня 2022 року, якою мера визнали винним у конфлікті інтересів при нарахуванні премії працівниці, яка під час місцевих виборів робила внески до виборчого фонду кандидата в мери Боровця.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: конфлікт інтересів прокуратура штраф депутат будинок культури звільнення 
Матеріали по темі