Економіка

Для навчання за ваучерами понад 550 жителів області обрали 12 закладів освіти, 8 з яких – у Житомирі

20 September 2023, 10:00

Житомирська обласна служба зайнятості станом на 18 вересня 2023 року вже видала 551 ваучер для оплати навчання за актуальними нині професіями і спеціальностями. Це 9-й результат серед регіонів України.

Про це 19 вересня повідомила Житомирська обласна служба зайнятості

«352 жителі області отримали ваучери для здобуття вищої освіти та на підвищення кваліфікації за 19-ма спеціальностями. Найбільш затребувані – «Психологія», «Менеджмент», «Геодезія та землеустрій», «Медсестринство». Серед обраних є також «Агрономія», «Підприємництво та торгівля», «Комп’ютерно-інтегровані технології та робототехніка», «Терапія та реабілітація», «Кібербезпека», «Дошкільна освіта» та ін. 199 ваучерів дадуть можливість їх отримувачам пройти перепідготовку або підвищити кваліфікацію за 13-ма робітничими професіями. Серед них - кухар, робітник фермерського господарства, монтажник систем утеплення будівель, електрогазозварник, слюсар-ремонтник, електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування, кравець, закрійник, водій автотранспортних засобів та ін.», - йдеться в повідомленні.

Фінансується програма підвищення конкурентоспроможності дорослого населення на ринку праці з коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. На її реалізацію кошторисом обласного центру зайнятості передбачено цьогоріч понад 9, 8 млн грн. На сьогодні 428 отримувачів ваучерів вже уклали договори з закладами освіти на суму понад 7,8 млн грн.

Для навчання за ваучерами жителі області обрали поки 12 закладів освіти, вісім з яких – у Житомирі, по одному – у Вінниці, Рівному, Бердичеві та Малині.

Детальніше про послугу можна дізнатися https://voucher.dcz.gov.ua

Консультації щодо отримання ваучерів та подальшого навчання на Житомирщині – у відділі активних програм зайнятості обласного центру зайнятості за телефоном: 067-687-98-51.

Нагадаємо, станом на 25 серпня 495 жителів Житомирської області отримали ваучер на навчання за кошти держави.

Як повідомляв Житомир.info, 7 серпня 2023 року служба зайнятості інформувала, що ваучери, які дають можливість безоплатно підвищити свій фаховий рівень або здобути нову професію чи спеціальність, отримали вже 412 жителів Житомирщини, у тому числі 9 внутрішньо переміщених осіб та один учасник бойових дій. Більшість отримувачів цих документів (248 осіб) – жителі Житомирського району, 85 осіб – Коростенського, 40 осіб – Бердичівського і 39 осіб зі Звягельського району.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ЦЗ центр зайнятості робота працевлаштування ваучер навчання служба зайнятості 
Матеріали по темі