Влада

Департамент Житомирської ОДА хоче за 4,3 млн грн оновити проєкт будівництва корпусу райлікарні, яке почали 10 років тому

21 September 2023, 16:35

Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА 19 вересня провів тендер на закупівлю послуг з коригування проектно-кошторисної документації будівництва хірургічного корпусу комунального некомерційного підприємства «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об'єднання».

Оголошення про закупівлю в системі «Прозорро» оприлюднили 7 вересня 2023 року, очікувана вартість закупівлі становила 4 млн 289 тис. 440 грн.

Єдиним учасником торгів було київське ТОВ «Укржитлопроект» з пропозицією 4 млн 289 тис. 427,49 грн. Станом на 21 вересня фірма очікує рішення департаменту ОДА і є сподівання, що воно буде позитивним, адже «Укржитлопроект» співпрацює з департаментом регіонального розвитку з 2021 року – за цей час було підписано шість договорів на загальну суму 22,5 млн грн. Зокрема, в грудні 2021 року у ТОВ «Укржитлопроект» департамент замовив проєктно-кошторисну документацію для реконструкції майнового комплексу Житомирського обласного спортивного ліцею за 10,5 млн грн. Також фірма розробляла проєктну документацію для споруди цивільного захисту Коростишівського професійного аграрного ліцею, в кошторис капітального ремонту якого «зашили» генератор і підйомник для людей з інвалідністю в 2 рази дорожче ринкової ціни.

Зауважимо, що в червня 2021 року департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА укладав договір на коригування проєктної документації по будівництву хірургічного корпусу комунального некомерційного підприємства «Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об'єднання» за 500 тис. грн з київським ТОВ «Творча архітектурна майстерня Ю.Лосицький».

Нагадаємо, будівництва хірургічного корпусу лікарні у Звягелі (колишній Новоград-Волинський), то його почали ще в 2012 році: Новоград-Волинське міськрайонне територіальне медичне об’єднання провело тендер, за результатами якого хірургічний корпус за 54,5 млн грн мало побудувати ТДВ «Траст-Інвест-Буд» (м.Луцьк): роботи мали початися 1 жовтня 2012 року і завершитися до 31 грудня 2014 року.

У вересні 2021 року прокуратура повідомила, що до суду скерована справа щодо гендиректора луцької фірми, якого підозрюють у заволодінні понад 580 тис. грн під час спорудження хірургічного корпусу лікарні у Новограді-Волинському: впродовж 2012-2018 років генеральний директор підписував та завіряв печаткою офіційні документи (акти приймання виконаних будівельних робіт) з недостовірними даними, що призвело до завищення вартості будівництва.

У липні 2020 департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА провів новий тендер на будівництво хірургічного корпусу лікарні у Новограді-Волинському: договір уклали з переможцем торгів – житомирським ТОВ «Будівельний альянс монтажпроект», яке мало виконати роботи за 110 млн грн.

На початку грудня 2021 року під час візиту делегація нардепів з партії «Слуга народу» у Новоград-Волинський запевняли, що за два роки хірургічний корпус добудують, а голова ОВА Віталій Бунечко розповідав, що на будівництво вже витрачено 52 млн грн і ще треба 123 млн грн.

В січні 2022 року ОДА інформувала, що з ДФРР цього року планують виділити на будівництва хірургічного корпусу 62 млн грн, співфінансування передбачалося в розмірі 26,5 млн грн, з яких 10 млн грн гарантувала Новоград-Волинська міська рада, а 16,5 млн грн мали забезпечити житомирські нардепи від партії «Слуга народу» за кошти субвенції на соціально-економічний розвиток. Зазначалося, що об’єкт не буде завершений в 2022 році і стане перехідним на 2023 рік.

Щодо тендеру за 110 млн грн, то додатковою угодою від 22 грудня 2022 року строк дії договору з ТОВ «Будівельний альянс монтажпроект» продовжили до 1 травня 2023 року, а 4 травня сформували звіт про виконання договору: розірвали договір за угодою сторін, заплативши підряднику 16 млн 460 тис. 141,16 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: лікарня департамент ОДА тендер закупівля проєкт Звягель Новоград-Волинський хірургічне відділення 
Матеріали по темі