Влада

Інфраструктура безпроводового та проводового зв’язку в Житомирській області готова до можливого блекауту майже на 100%

22 September 2023, 12:35

Під головуванням заступника начальника Житомирської обласної військової адміністрації з питань взаємодії з правоохоронними органами Олександра Федька 21 вересня відбулася нарада з представниками постачальників електронних комунікаційних послуг щодо готовності інфраструктури проводового та безпроводового зв’язку до можливих перебоїв з електропостачанням, пов’язаних з атаками ворога на енергетичну інфраструктуру країни.

Про це повідомляє пресслужба ОВА.

«У нараді взяли участь регіональні представники національних операторів мобільного зв’язку та найбільших постачальників проводового Інтернету в області. Олександр Федько наголосив, що забезпечення стабільним зв’язком населення області в осінньо-зимовий період є одним з пріоритетів роботи обласної військової адміністрації. За інформацією постачальників електронних комунікацій інфраструктура безпроводового та проводового зв’язку в області готова до можливого блекауту майже на 100%, забезпечено необхідну кількість резервних джерел живлення на ключові базові станції та вузли обміну трафіком в регіоні, а також достатню кількість пального для забезпечення їх роботи», - йдеться у повідомленні.

Також під час наради обговорили питання щодо можливості підключення базових станцій мобільного зв’язку до генераторів комунальних та приватних підприємств, торговельних центрів, установ і організації, що мають вільні електричні потужності генераторів.

Як повідомляв Житомир.info, 21 вересня 2023 року відбулася перша за останні 6 місяців ворожа атака на енергооб’єкти, через що було частково знеструмлені споживачі в Рівненській та Житомирській областях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: блекаут зв'язок телефон ОВА нарада Федько 
Матеріали по темі