Влада

Суддю Чуднівського райсуду тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя через притягнення до кримінальної відповідальності

25 September 2023, 16:20

Вища рада правосуддя відсторонила суддю Чуднівського районного суду Житомирської області Леська Максима від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Про це 25 вересня повідомляє пресслужба Вищої ради правосуддя.

«Вища рада правосуддя вирішила клопотання заступника Генерального прокурора Мустеци Ігоря Васильовича задовольнити. Тимчасово, до 25 листопада 2023 року, відсторонити суддю Чуднівського районного суду Житомирської області Леська Максима Олександровича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, у серпні цього року голові Чуднівського районного суду повідомили про підозру у пособництві шахрайству: встановлено, що підозрюваним винесено 27 судових рішень на користь злочинного угруповання стосовно набуття права власності на 32 земельні ділянки на загальну суму понад 2 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, працівники ДБР у взаємодії з СБУ викрили злочинну групу, яка незаконно заволоділа 94 га землі в Житомирській області, збитки державі перевищують 2 млн гривень: станом на 17 липня 2023 року про підозру було повідомлено правоохоронцю, директору та юристу приватного підприємства за фактом шахрайства в особливо великих розмірах, вчиненому організованою групою (ч. 4 ст. 190 КК України).

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суддя ДБР відсторонення Чуднівський райсуд Лесько Максим ВРП 
Матеріали по темі