Місто

Для двох ліцеїв Житомира збираються облаштувати укриття: для одного виділяють 14 мільйонів, для іншого – 700 тис. грн на проєкт

28 September 2023, 12:09

У двох житомирських ліцеях хочуть облаштувати укриття: на проєкт будівництва для ліцею №6 заклали 700 тис. грн, а на модульні сховища для №10 – 14 мільйонів, але виявилося, що можна зробити дешевше.

Про це 28 вересня на позачерговій сесії Житомирської міської ради розповів Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

«По ліцею №6 у мене була позавчора зустріч із керівництвом, із батьками. Вже тиждень до цього і УКБ, і проектанти працювали по ділянці 6 ліцею. Визначилися з місцем, де буде відбуватися будівництво укриття і ми закладаємо кошти на проєкт – 700 тисяч гривень. Разом із батьками та керівництвом усе узгоджено. На наступній сесії виділяємо кошти на будівництво, я думаю, до того час встигнуть зробити проєкт», - зазначив Сухомлин.

Що стосується житомирського ліцею №10, то мер Житомира сказав, що хотіли робити модульні укриття, але виявилося, що можна зробити сховище в самому ліцеї.

«По ліцею №10 вийшло все простіше. Ми вже відпрацювали модульні укриття, вартість їх була приблизно 14 млн грн і все одно це компроміс, бо немає чітких норм ДБН по цих укриттях. Якщо це просто укриття, то це ще нормально, а от ДСНС стосовно укриття для дітей дуже обережно до цього підходять, бо ніхто не хоче брати на себе відповідальність. Але з’ясувалося, що неправильно була зроблена свого часу експертизу та внесені в інвентарну справу дані по десятому ліцею, зробили проектувальники шурфування підлоги першого поверху: до цього було зазначено, що там дерев’яні перекриття, а насправді там бетон 33 см. Тому зараз проектувальники відпрацьовують там укриття у всіх приміщеннях, вони будуть посилюватися, захищатися, там є невеликі віконні пройоми, будуть замінюватися двері, робитися вентиляція. На це потрібна 4,8 млн. І до 1 листопада маємо вже зробити укриття у десятій школі», - додав міський голова.

Нагадаємо, 6 лютого цього року комісія обстежувала цокольний поверх ліцею №10 та вивчала технічний паспорт будівлі, де планували облаштувати укриття.

Як повідомляв Житомир.info, 25 вересня 2023 року управління капітального будівництва Житомирської міської ради оголосило тендер на будівництво укриття за 11,5 млн грн для ліцею №15, який знаходиться на вулиці Вільський шлях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття ліцей бомбосховище заклад освіти сесія міськрада Сухомлин ліцей №6 ліцей №10 
Матеріали по темі