Події

Лікарю повідомили про підозру через смерть 11-місячної дитини у районній лікарні Житомирської області

29 September 2023, 16:56

У педіатричному відділенні Коростенської центральної міської лікарні у січні 2021 року помер 11-місячний хлопчик. Поліцейські зібрали докази неналежного виконання професійних обов’язків 40-річним медичним працівником.

Про це 29 вересня повідомляє відділ комунікації поліції Житомирської області.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що на той час лікар виконував обов’язки завідувача педіатричного відділення. Чоловік був відповідальним за проведення обстеження та лікування малолітнього пацієнта, госпіталізованого увечері 17 січня. Він призначив дитині інфузійну терапію без належного проведення обов’язкової лабораторної діагностики та додаткових досліджень. Всупереч відповідного протоколу лікування, хлопчику було безпідставно призначено розчин, що вводився без необхідних мікроелементів та інші препарати. Лікар недбало поставився до обов’язків щодо координації та контролю виконання досліджень електролітного, кислотно-основного стану крові, біохімічних аналізів крові та загальних аналізів сечі в динаміці, без контролю щоденного водного балансу. У результаті така терапія призвела до тяжких наслідків. Уранці 25 січня дитина померла», - йдеться в повідомленні.

На підставі зібраних доказів слідчі слідчого управління ГУ Нацполіції області оголосили лікарю підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 140 (Неналежне виконання професійних обов'язків медичним або фармацевтичним працівником) КК України. Нині вирішується питання про відсторонення чоловіка від виконання службових обов’язків.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванню здійснює Житомирська обласна прокуратура.

Відповідно до чинного законодавства такий злочин карається обмеженням волі на строк до 5 років або позбавленням волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Нагадаємо, 5 липня у селі Ходаки, Коростенського району помер 8-річний хлопчик. Мати заявила, що причиною стала обробка полів хімікатами. Тоді ж у лікарню зі схожими симптомами потрапив старший син жінки 2010 р.н. Поліція призначила низку експертних досліджень та розпочала досудове розслідування.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2023 року у Житомирській області братик та сестричка отруїлися водою з криниці. Дітей ушпиталили до лікарні.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: підозра лікарю Коростень немовля померла дитина Коростенська лікарня 
Матеріали по темі