Місто

Молитва та квіти: житомиряни вшанували пам'ять жертв політичних репресій у XX столітті

30 September 2023, 20:10

В Житомирі вшанували пам'ять жертв політичних репресій у XX столітті.

Про це 30 вересня повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Сьогодні жителі громади зібралися біля Пам'ятного знаку жертвам політичних репресій 1937-1938 років, де поховано мешканців міста й області, розстріляних катами НКВС», - йдеться в повідомленні.

У меморіальному заході взяли представники влади, громадськості та духовенства. Захід провели до дня 85-і річниці «Польської операції НКВС» у 1937-1938 роках.

«Терор і репресії вразили майже всі верстви українського населення: науковців, політиків, військових, священників, представників культури, селянство. Особливо тяжкою і болісною спадщиною минулого стали масові репресії, які чинилися сталінським режимом та його прибічниками в Україні у 1930-х роках. Тут, у цій могилі, поховані ті, хто були безневинно розстріляні та закатовані…. Пам’ятаємо кожного», - зазначає секретар міської ради Віктор Клімінський.

Представники духовенства звершили поминальну молитву за душі замучених у катівнях НКВС, учасники віче поклали квіти та лампадки до Пам'ятного знаку.

Нагадаємо, 21 травня житомиряни зібралися біля пам’ятного знака «Невинним жертвам, знищеним комунобільшовицьким режимом у 1937-1938 роках», аби вшанувати пам'ять жертв більшовицького режиму.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: репресії покладання квітів мітинг-реквієм 
Матеріали по темі