Суспільство

Житомирські піротехніки знешкодили 36 сучасних артилерійських снарядів, які знайшли у воді

3 October 2023, 17:22

Піротехніки ДСНС області 3 жовтня вилучили та знищили 36 сучасних артилерійських снарядів. Їх знайшли у річці Народицької територіальної громади Коростенського району.

Про це 3 жовтня повідомляє ГУ ДСНС України у Житомирській області.

«Піротехніки ДСНС області 3 жовтня вилучили та знищили сучасні артилерійські снаряди у кількості 36 одиниць, що були виявлені у Народицькій територіальній громаді Коростенського району. Напередодні люди уздовж річки Жерев біля села Селець помітили у воді коробку, в якій містилися боєприпаси (18 сучасних артснарядів). Вони негайно повідомили про знахідку за номером 101. Під час огляду території, піротехніки ДСНС області виявили ще одну коробку з такою же кількістю сучасних боєприпасів. Всі небезпечні предмети знешкодили у спеціально відведеному місці», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, наприкінці вересня стало відомо, що держава буде компенсувати частину або повний об’єм витрат на розмінування земель стратегічних підприємств та сільськогосподарських земель, пілотний конкурс із продажу послуг розмінування вже відбувся у Житомирській області.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 19 січня 2023 року групою піротехнічних робіт ГУ ДСНС у Житомирській області було здійснено 276 виїздів для виявлення, вилучення та знешкодження вибухонебезпечних предметів: внаслідок проведених робіт очищено 311,1 га території області, знищено 4017 одиниць різноманітних боєприпасів. 20 вересня 2023 року начальник ОВА інформував, що у Житомирській області ще майже 30 тис. га землі забруднені вибухонебезпечними предметами та становлять потенційну небезпеку.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: снаряд піротехнік ДСНС річка Народицька ТГ розмінування 
Матеріали по темі