Події

Хлопцю, який разом із товаришами у Житомирі виносив тіло у килимі, загрожує до 10 років ув’язнення

5 October 2023, 15:21

Житомирські слідчі завершили розслідування смертельного травмування містянина, тіло якого троє чоловіків вночі виносили в килимі.

Про це 5 жовтня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Нагадаємо, уночі 7 серпня перехожі побачили на вулиці міста трьох чоловіків, які несли загорнуте в килим тіло людини. Вони повідомили про це у поліцію, а трійця, злякавшись, кинула свою ношу і втекла. Поліцейські, які прибули на місце події, виявили у килимі 41-річного містянина без ознак життя, а медики констатували смерть чоловіка. Згідно з висновками експертів, причиною його загибелі стала тупа поєднана травма тіла», - йдеться у повідомленні.

Під час досудового розслідування було встановлено, що напередодні загиблий чаркував з трьома своїми знайомими, серед яких був 15-річний житель Глибочицької громади. У ході застілля між ним та підлітком виник конфлікт, тоді хлопець і травмував опонента. Після бійки учасники пиятики розійшлися у справах, залишивши товариша у квартирі.

Повернувшись, вони виявили чоловіка мертвим. Тоді підліток заручився підтримкою 42-річного власника помешкання та його 39-річного товариша. Чоловіки, загорнувши тіло у килим, винесли його у двір будинку, де й були помічені перехожими.

Слідчі повідомили 15-річному жителю Глибочицької громади про підозру в учиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) КК України. Судом йому було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Днями обвинувальний акт відносно юнака було скеровано до суду. За вчинене діяння йому загрожує від 7 до 10 років ув’язнення.

Обом його «помічникам» слідчі Житомирського районного управління поліції повідомили про підозру у приховуванні злочину (ст. 396 КК України). Розслідування у цих провадженнях триває.

Як повідомляв Житомир.info, 7 серпня 2023 року близько опівночі до поліції зателефонував чоловік та повідомив, що помітив, як на вулиці троє перехожих несли килим. Він був упевнений, що всередині знаходилася людина. Пізніше правоохоронці виявили загорнуте в килим тіло чоловіка, приблизно 45-50 років.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція суд вбивство тіло килим неповнолітній травма 
Матеріали по темі