Місто

Із житомирського ТРЦ евакуювали людей, правоохоронці з кінологами перевіряють повідомлення про замінування (доповнено)

8 October 2023, 13:54

У Житомирі 8 жовтня правоохоронці перевіряють інформацію про замінування торгівельного центру «Глобал».

Про це Житомир.info в обідню пору повідомила читачка.

«Схоже, ТРЦ «Глобал» знову замінували, людей не пускають у приміщення, на місці є кінологи і поліція», - написала вона.

У коментарі Житомир.info в Житомирському РУП підтвердили цю інформацію та розповіли, що станом на 13:30 перевірка триває.

«8 жовтня близько 12 години до поліції надійшло повідомлення від адміністрації торгового центру «Глобал» про можливе замінування. На місці події виїхали поліцейські слідчо-оперативної групи Житомирського райуправління, вибухотехніки та кінологи. Нині правоохоронці працюють на місці події», - зазначила речниця Житомирського РУП Марина Вітвіцька.

Доповнено о 14:38

«Нині перевірку завершено, вибухонебезпечних предметів у торговельному центрі та на прилеглій території не виявлено. З приміщення ТРЦ "Глобал" було евакуйовано понад 1000 осіб з числа відвідувачів та персоналу», - проінформували у пресслужбі Житомирського РУП.

А пресслужба ГУНП у Житомирській області зауважила, що попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення, передбачена ч. 1 ст. 259 КК України.

«О 14:05 було обстежено ТРЦ «Глобал» та прилеглу територію, рух транспортних засобів не перекривався. Будь-яких вибухових та підозрілих предметів не виявлено. Евакуйовано близько 1300 осіб. Попередня правова кваліфікація кримінального правопорушення, передбачена ч. 1 ст. 259 КК України», - додала речниця ГУНП у Житомирській області Вікторія Дубовик.

Нагадаємо, 18 вересня у Житомирі понад пів сотні поліцейських протягом трьох годин перевіряли 49 навчальних закладів на наявність вибухонебезпечних предметів, загрози не виявили.

Як повідомляв Житомир.info, 14 вересня 2023 року до житомирських ліцеїв №24 та №20 надійшло повідомлення про замінування, також правоохоронці перевіряли інформацію про наявність вибухонебезпечних предметів і в міськраді.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: замінування вибухівка ТЦ торгівельний центр Глобал 
Матеріали по темі