Місто

У вересні житомирські інспектори з паркування виписали понад 2 тисячі штрафів та почали проводити рейди на Крошні через численні скарги

9 October 2023, 16:50

Впродовж вересня інспектори з паркування зафіксували 2 254 порушень правил дорожнього руху в частині зупинки та стоянки. Такі рейди переважно проводять у центральній частині міста.

«Під час рейдів щодня я в середньому виявляю близько 30 правопорушників. Рейди в основному проводимо у центральній частині міста, оскільки тут зосереджується більша кількість автомобілів, більший трафік руху автомобілів. Це вулиця Велика Бердичівська, Київська, Хлібна. Сума штрафу залежить від правопорушення – це від 340 грн до 680 грн, але впродовж 10 днів людина може сплатити половину від повної суми штрафу», - розповідає інспектор з паркування Дмитро Кирилюк.

В обідню пору 9 жовтня інспектори працювали біля майдану Корольова, де зафіксували декілька автомобілів, які неправильно припарковані. Водійка каже: відбігла на декілька хвилин, а вільного паркомісця не було, тому порушила, за що й отримала штраф.

«Звичайно правильно. Штрафи повинні бути, вони дають дисципліну. Просто потрібно зробити більше можливостей, щоб припаркуватися, бо подивіться на вулицю, в обидві сторони немає можливості припаркуватися, над дорогою теж немає», - каже Анастасія.

Інспектор з паркування говорить, що більшість водіїв реагує негативно, коли отримують штраф.

«Є реагують адекватно, питають як сплатили. Є, які реагують негативно, переходять на особистості. Деякі користуючись службовим становищем, погрожують, що уникнуть покарання користуючись службовим становищем», - ділиться інспектор з паркування Дмитро Кирилюк.

Також інспектор з паркування розповідає, що нещодавно почали проводити рейди в мікрорайоні Крошня, бо отримували чи мало скарг. Поки там водіїв не штрафують, а ведуть роз'яснювальну роботу.

«Почали поступати скарги від громадян, що в ранку йде потік транспорту у напрямку центральної частини міста, а деякі автомобілі запарковані з порушенням і виникають затори. Після чого ми почали проводити рейди, щоб залишалося дві смуги в обох напрямках», - каже інспектор з паркування Дмитро Кирилюк.

Зазначимо, що у Житомирській міській раді зараз працює чотири інспектори з паркування.

Нагадаємо, з 2 травня 2022 року інспектори з паркування повернулись до обов’язків. За перший день роботи вони зафіксували 32 порушення правил паркування.

Як повідомляв Житомир.info, упродовж перших півтора місяця 2022 року в Житомирі інспектори з паркування зафіксували 3782 порушення ПДР на загальну суму 1 572 500 грн.

Як 7 грудня 2021 року інспектори з паркування проводили рейд біля шкіл на вул.Великій Бердичівській у Житомирі, дивіться у відеосюжеті.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: штраф паркування інспектор парковка Кирилюк Крошня  
Матеріали по темі