Події

Суд призначив 5 років обмеження волі бердичівлянину, який вдарив ножем товариша, що надав йому прихисток

12 October 2023, 14:00

Бердичівлянину, який у ніч на 9-те квітня наніс ножове поранення товаришу, який тимчасово прихистив його у своєму помешканні, присудили 5 років обмеження волі.

Про це 12 жовтня повідомила пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області.

«Бердичівський міськрайонний суд ухвалив вирок33-річному бердичівлянину, якого визнав винним у нанесенні тяжкого тілесного ушкодження, небезпечного для життя в момент заподіяння (ч.1 ст. 121 ККУ). Суд призначив покарання - 5 років обмеження волі.Вирок може бути оскаржений в апеляційній інстанції», - йдеться у повідомленні.

Суд встановив, що тяжкий злочин було скоєно у ніч на 9-те квітня цього року в одній з квартир у місті Бердичеві за місцем проживання потерпілого. На той час він товаришував з обвинуваченим та тимчасово прихистив його у своєму помешканні.Між чоловіками виник конфлікт після того, як господар почав вимагати у гостя серед ночі дістати горілки. Словесна перепалка переросла у бійку, в ході якої чоловіки наносили один одному удари руками, а потерпілий ще й гіпсом, який мав на руці. У відповідь обвинувачений вдарив один раз ножем у правий бік потерпілого, спричинивши таким чином тяжке тілесне ушкодження.

Обвинувачений повністю визнав свою вину та щиро каявся. Потерпілий претензій до обвинуваченого немає, просив суворо його не карати, цивільний позов не заявляв. Суд врахував це, а також позитивну характеристику обвинуваченого, який раніше не судимий, при призначенні виду покарання, що є менш суворим, ніж передбачено санкцією інкримінованої статті.

Нагадаємо, 9 жовтня поблизу одного з житлових комплексів у мікрорайоні Крошня чоловік з ножем та сокирою намагався вбити свого знайомого просто посеред вулиці.

Як повідомляв Житомир.info, 7 жовтня 2023 року до відділення поліції № 1 Звягельського райвідділу надійшло повідомлення про виявлення тіла людини без ознак життя в одному з будинків Ємільчинської громади. Двоє братів, віком 33 та 37 років, розпивали спиртне. Потому між ними виник раптовий конфлікт, у ході якого молодший наніс смертельне поранення ножем старшому.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд Бердичів ніж конфлікт поранення вирок 
Матеріали по темі