Події

Під час оформлення ДТП поблизу села Житомирського району в нетверезого водія виявили гранату та близько 150 набоїв

13 October 2023, 13:26

Учора ввечері поліцейські виявили боєприпаси у нетверезого водія, який з’їхав у кювет неподалік села Карвинівки.

Про це 13 жовтня повідомила пресслужба Житомирського районного управління поліції.

«Повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду неподалік села Карвинівки надійшло до поліції 12 жовтня близько 23.30. На місце події прибули патрульні відділення поліції №5 (м. Чуднів) Житомирського райуправління. Вони попередньо встановили, що керманич автомобіля «Volkswagen», 37-річний житель Київщини, не впорався з керуванням та з’їхав у кювет», - йдеться у повідомленні.

Тестування засвідчило нетверезий стан водія – у його крові було виявлено 1,4 проміле алкоголю. Тож правоохоронці склали відносно чоловіка адміністративні матеріали за ст. 124 (Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів) та ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння…) КУпАП.

Під час оформлення документів у салоні автівки поліцейські також виявили наплічник з предметом, схожим на гранату Ф-1 із запалом, та близько 150 набоїв.

Відтак патрульні викликали на місце події слідчо-оперативну групу поліції. Правоохоронці вилучили усе виявлене та скерували для проведення відповідних експертних досліджень. Нині слідчі встановлюють походження боєприпасів у межах відкритого кримінального провадження.

Згідно з чинним законодавством (ст. 263 КК України) носіння, зберігання, купівля або збут чи передача вогнепальної зброї, боєприпасів, вибухових речовин чи пристроїв без передбаченого законом дозволу, карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.

Нагадаємо, 10 жовтня оперативники Коростенського райуправління поліції отримали інформацію про те, що 30-річний житель селища Холосне ймовірно зберігає боєприпаси. Чоловік знайшов у лісовому масиві 4 снаряди і вирішив залишити їх собі, щоб потім здати на металолом.

Як повідомляв Житомир.info, 9 жовтня пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на інформацію Житомирського райуправління поліції повідомила про те, що жителю села Краснобірки повідомили про підозру через зберігання вдома кулемета, понад 20 пострілів до гранатометів та більше сотні набоїв.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція дтп водій боєприпаси граната автомобіль нетверезий водій 
Матеріали по темі