Місто

Команди студентів житомирських університетів отримали по 25 тис. грн за перемогу в місцевому конкурсі бізнес-ідей

14 October 2023, 16:15

Команда студентів Поліського національного університету OffFake – переможці конкурсу бізнес-ідей з-поміж шести фіналістів.

Про це 13 жовтня повідомила Житомирська міська рада.

«Студенти, що здобули першість у конкурсі, працюють над чат-ботом із протидії дезінформації в Інжиніринговій школі Noosphere при Поліському національному університеті. Вони отримали сертифікат на 25 000 грн на розвиток представленої бізнес-ідеї. Переможці також стануть учасниками щорічного конкурсу стартапів Sikorsky Challenge, який відбудеться 24-27 жовтня. Друге місце здобула команда MechLab3D (студенти ДУ «Житомирська політехніка») з презентацією екосистеми з 3D друком, що дозволяє друкувати перероблений пластик в будь-які предмети. На розвиток представленої ідеї студенти державного університету «Житомирська політехніка» отримують також 25 тис. грн», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що захід був організований в межах програми міжнародної співпраці «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація МСП», яка спільно фінансується Європейським Союзом та урядом Німеччини і реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Більше інформації про проєкти переможців читайте тут

Нагадаємо, у Житомирі 2 серпня на засіданні виконкому затвердили положення та оголосили про прийом заявок на конкурс бізнес-ідей, мета якого – створення умов для сталого розвитку підприємництва, підтримка інноваційного і економічного розвитку Житомирської міської територіальної громади, подолання негативних економічних наслідків війни.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі 28 липня 2023 року стартував проєкт для місцевих виробників «Школа експорту», що реалізується в рамках Програми «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація малого та середнього підприємства».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бізнес конкурс студент підприємець GIZ стартап 
Матеріали по темі