Економіка

В Житомирі почала роботу «Школа експорту» для місцевих підприємців: чому навчають і як зареєструватися

28 July 2023, 13:17

В Житомирі 28 липня 2023 року стартував перший модуль проєкту «Школа експорту», що реалізується в рамках Програми «EU4Business: відновлення, конкурентоспроможність та інтернаціоналізація малого та середнього підприємства». Проєкт спрямований на посилення ринкових позицій місцевого виробника на національній та міжнародній аренах

Про це повідомляє пресслужба Житомирської міської ради.

«Ми провели аналіз ринку, спілкувалися безпосередньо з підприємцями, щоб зрозуміти, що сьогодні потрібно бізнесу, щоб розвиватися та нарощувати своє виробництво. І саме побажанням підприємців було проведення «Школи експорту», щоб працювати не лише на внутрішньому ринку, а й виходити на міжнародні арени. Останні роки було важко всім, важко державі, а особливо вашому бізнесу. Адже розвиток держави залежить від того, як працюєте ви, підприємці. І сьогодні ви маєте можливість отримати нові знання. Надіємось, що вони будуть корисними і ваш бізнес зможе працювати успішно та розвивати економіку нашої країни», - зазначила перша заступниця міського голови Світлана Ольшанська.

Першим етапом «Школи експорту» є організація та проведення навчання протягом семи днів для представників місцевого бізнесу виробничої сфери, що планують або вже розпочали експортну діяльність.

«Сьогодні в цьому залі зібралися фізичні особи-підприємці, менеджери, керівники малих та середніх підприємств легкої, харчової, металообробної, деревообробної промисловості, що зареєстровані на території Житомирської міської територіальної громади є діючими експортерами або планують розпочати експортну діяльність. Ми поставили собі за мету забезпечити вас інформаційно та ресурсно для покращення роботи вашого бізнесу.», - говорить директор комунальної установи «Агенція розвитку міста» Борис Пахолюк.

«Я представник компанії, яка виробляє крупи. Ми і вирощуємо і фасуємо і продаємо наш продукт. Ми маємо великий завод з виробництва. Зараз працюємо лише на внутрішній ринок. Хочемо вийти на ринок Європи. Наразі досвіду не маємо. Хочу тут, на лекціях отримати нові знання», - розповідає фінансовий директор крупозаводу, Василь Савчук.

Наступними етапами «Школи експорту» буде:

надання індивідуальних консультацій з питань експортної діяльності;

програма обміну досвідом з успішними місцевими компаніями та підприємцями (В2В зустрічі);

підтримка участі місцевих підприємств в міжнародних та національних виставках, торгівельних місіях, ярмарках тощо;

надання технічної допомоги місцевим підприємцям з налагодження зовнішніх бізнес-зв’язків.

Навчальні сесії навчальної програми відбудуться 28-29 липня; 04-05 серпня; 11-12 та 17 серпня. Зареєструватися можна тут.

Як повідомляв Житомир.info, в жовтні 2022 року в Житомирі на базі комунальної установи «Агенція розвитку міста» створили безоплатний офісний простір «поWORKати».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: бізнес експорт Агенція розвитку міста підприємець Ольшанська Пахолюк 
Матеріали по темі