Влада

ВРП надала згоду на утримання під вартою судді районного суду Житомирської області

16 October 2023, 09:59

Вища рада правосуддя 13 жовтня задовольнила подання заступника Генерального прокурора Ігоря Мустеци та надала згоду на утримання під вартою судді Чуднівського районного суду Житомирської області Максима Леська.

Про це 16 жовтня повідомляє пресслужба Вищої ради правосуддя.

«Максим Лесько підозрюється в пособництві у придбанні права на майно шляхом обману (шахрайстві), вчиненому організованою групою в особливо великому розмірі, у службовому підробленні, тобто складанні, видачі службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та внесенні до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, тобто у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною п’ятою статті 27, частиною четвертою статті 190, частиною першою статті 366 Кримінального кодексу України. Вища рада правосуддя вважає, що мотиви, наведені у поданні, є обґрунтованими, підтверджуються наданими матеріалами, які містять конкретні факти і докази, що можуть свідчити про вчинення суддею суспільно небезпечного діяння, визначеного Кримінальним кодексом України. Подання відповідає вимогам закону, містить обґрунтування необхідності застосування до судді такого запобіжного заходу, як утримання під вартою. Розгляд клопотання про застосування запобіжного заходу, зокрема у вигляді тримання під вартою, здійснюється слідчим суддею, судом», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 25 вересня Вища рада правосуддя до 25 листопада 2023 року відсторонила суддю Чуднівського районного суду Житомирської області Леська Максима від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

Як повідомляв Житомир.info, у серпні 2023 року голові Чуднівського районного суду повідомили про підозру у пособництві шахрайству: встановлено, що підозрюваним винесено 27 судових рішень на користь злочинного угруповання стосовно набуття права власності на 32 земельні ділянки на загальну суму понад 2 млн грн.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: суд ВРП суддя Лесько шахрайство земля 
Матеріали по темі