Події

Священнику, який збив 7-річного велосипедиста у Житомирській області, присудили 3 роки тюрми з іспитовим строком

23 October 2023, 11:22

Бердичівський міськрайонний суд ухвалив обвинувальний вирок водієві, якого визнав винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що заподіяло потерпілому тяжкі тілесні ушкодження (ч. 2 ст. 286 КК України). Суд призначив обвинуваченому покарання – три роки позбавлення волі з випробуванням протягом одного року іспитового строку без позбавлення водійських прав.Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку.

Про це 23 жовтня повідомив Бердичівський міськрайонний суд Житомирської області.

«Як випливає з ухваленого вироку, подія сталася улітку 2022-го року в одному із сіл Житомирського району. 40-річний водій, який є священнослужителем, на власному автомобілі ВАЗ-21102 їхав на церковну службу до сусіднього села. Здійснюючи поворот на заокругленій ділянці сільської дороги, водій виїхав на зустрічну смугу та скоїв наїзд на малолітнього велосипедиста, який рухався йому назустріч. У результаті ДТП дитина отримала травми, які експертиза визнала тяжкими тілесними ушкодженнями, небезпечними для життя у момент заподіяння. Також суд встановив, що водій на момент скоєння ДТП був тверезим, їхав з дозволеною швидкістю, надав потерпілому допомогу, викликав швидку, відшкодував родині витрати на лікування. Призначаючи вид покарання, суд, перш за все, врахував позицію прокурора, потерпілого та його матері, які просили саме про умовне покарання для обвинуваченого», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 11 червня 2022 року близько 16:00 у селі Чуднівської громади сталася ДТП, у якій постраждав 7-річний хлопчик.

Як повідомляв Житомир.info, 2 вересня 2023 року у Звягельському районі Житомирської області 1 вересня автомобіль збив двох велосипедистів, один з них не вижив. Водій з місця ДТП поїхав, однак правоохоронці його розшукали. Молодий чоловік був нетверезим.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ДТП священник велосипедист вирок Бердичівський суд аварія велосипед 
Матеріали по темі