Влада

Робоча група погодила спрямування 55 млн грн на реконструкцію госпіталю, хоча на сесії Житомирської облради обіцяли на житло для військових

24 October 2023, 09:59

Під головуванням заступника голови Житомирської обласної ради Володимира Ширми відбулося засідання робочої групи з вивчення питання розподілу коштів обласного бюджету від відчуження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області, утвореної згідно з розпорядженням начальника Житомирської обласної військової адміністрації.

Про це 23 жовтня повідомила пресслужба облради.

«Від членів робочої групи надходили різні пропозиції щодо розподілу коштів. Зокрема, однією з пропозицій було придбати житло для військовослужбовців, інша – спрямувати їх на модернізацію закладів охорони здоров’я області, де військові проходять лікування та реабілітацію. На засіданні робочої групи директор Департаменту фінансів Житомирської обласної військової адміністрації Віктор Венцель у своєму виступі зазначив, що для Житомирської області на 2023 рік з державного бюджету на виплату грошової компенсації для придбання житла родинам ветеранів війни з інвалідністю внаслідок війни I-II групи та членів сімей загиблих (померлих) захисників/захисниць України передбачено 177,3 млн грн. Також проєктом Закону України «Про Державний бюджет України на 2024 рік» на вищезазначені цілі передбачено понад 2,5 мільярда гривень, які будуть розподілені між областями після прийняття Закону та прийняття Кабінетом Міністрів України Порядку використання цих коштів. Директор Департаменту соціального захисту Житомирської обласної військової адміністрації Олена Грищук проінформувала, що 93 родини загиблих захисників/захисниць України вже отримали грошові компенсації для придбання житла», - йдеться у повідомленні.

Депутат Володимир Кропивницький наголосив на важливості здійснення реабілітації ветеранів війни та створення для цього усіх необхідних умов. Таку ж позицію підтримали й інші члени робочої групи. Депутат Ігор Ходак зазначив, що кошти потрібно спрямувати на модернізацію КНП «Госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради, яке займається реабілітацією військовослужбовців.

«Згідно з результатами засідання Житомирській обласній військовій адміністрації рекомендовано спрямувати кошти обласного бюджету від відчуження майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області в сумі 54 982,88 тис. грн на реконструкцію приміщень КНП «Госпіталь ветеранів війни» Житомирської обласної ради, з метою створення центру реабілітації для військових», - інформує обласна рада.

Зауважимо, що головним лікарем КНП «Госпіталь ветеранів війни» є депутат облради Павло Журбенко. 23 червня 2023 року госпіталь підписав договір вартістю 124 тис. 537,12 грн на виготовлення проектно-кошторисної документації та проходження експертизи по об’єкту: «Капітальний ремонт частини приміщення корпусу будівлі «Фізіотерапевтичне та гастроентерологічне відділення» ІІ та ІІІ поверхів».

Нагадаємо, 55 млн грн від відчуження майна обласна рада отримала за продані в червні цього року три об’єкти:

12 червня ТОВ «Футбольний клуб «Полісся», яке звернулося до облради з листом щодо приватизації майнового комплексу спортивно-оздоровчої бази площею 788,5 кв.м в селі Березино Житомирського району, стало переможцем аукціону з продажу цієї спортбази, запропонувавши 13 млн 100 тис. грн при початковій ціні об’єкта 11 млн 142 тис. 441,73 грн.

14 червня на аукціоні з продажу майнового комплексу площею 1924,6 кв.м в Житомирі на вул. Грушевського Михайла, 100 було десять учасників, стартова ціна 4 млн 817 тис. 945 грн зросла у 8 разів: ТОВ «Добробут та Затишок» стало переможцем торгів з пропозицією 40 млн грн. Фірма належить Сергію Рудику з Нетішина, з листом щодо приватизації цього об’єкту до обласної ради зверталося ТОВ «Модуль-Сервіс», яке також належить Сергію Рудику.

15 червня на аукціоні з продажу об’єктів нерухомого майна загальною площею 1387,1 кв.м в селі Іванків, де раніше знаходився будинок-інтернат, переможцем стало ТОВ «Крок-Спецодяг Групп» з пропозицією 1 млн 860 тис. 100 грн, що у 8 разів більше від стартової ціни об’єкта і на 100 гривень більше ніж запропонувало ТОВ «Укр-Ленд», яке зверталося до облради щодо аукціону з продажу цього майна.

На сесії обласної ради 27 квітня 2023 року під час обговорення рішення щодо продажу на аукціоні майнового комплексу на вул. Михайла Грушевського, 100 начальник ОВА Віталій Бунечко запевняв, що кошти від продажу цього об’єкту спрямують на закупівлю житла для військових: ««Зі свого боку можу пообіцяти, що сума за яку буде продано цей майновий комплекс, якщо ми не зможемо саме ці кошти виділити на купівлю житла, то з обласного бюджету буде виділено ідентичну суму, яку направимо на купівлю житла для військовослужбовців від депутатів обласної ради».

Як повідомляв Житомир.info, нещодавно обласна військова адміністрація інформувала, що на 2023 рік області з державного бюджету виділено 238,1 млн грн на виплату грошової компенсації для придбання житла родинам ветеранів війни, завдяки яким поліпшити свої житлові умови зможуть 120 сімей ветеранів, станом на 13 жовтня 17 родин придбали житло на загальну суму 31,6 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: облрада приватизація госпіталь робоча група бюджет реконструкція 
Матеріали по темі