Влада

Із семи найдорожчих укриттів Житомирської області два робили в Оліївській громаді

24 October 2023, 15:14

У 2023 році місцева влада активно ремонтує та будує укриття, переважно для закладів освіти, медичних та соціальних закладів.

Зазвичай на ремонт укриттів можуть виділяти від кількасот тисяч гривень до кількох мільйонів, нове будівництво обійдеться дорожче.

Зауважимо, що в середині серпня цього року Житомир.info робив огляд закупівель у Житомирській області, які стосувалися ремонту чи нового будівництва укриттів, де вартість перевищувала 1 млн грн.

Тендери продовжують оголошувати і цього разу ми вибрали для вас ТОП-7 закупівель, пов’язаних з укриттями, вартість яких перевищує 25 млн грн.

1. КНП «Амбулаторія загальної практики сімейної медицини» Оліївської сільської ради 15 травня уклало договір з ТОВ «Уютспецбуд» вартістю 44 млн 353 тис. 136,20 грн на нове будівництво захисної споруди цивільного захисту подвійного призначення з розміщенням приміщень амбулаторії в с. Новопіль. Закупівлю проводили без використання електронної системи торгів.

2. Центр надання адміністративних послуг Оліївської сільської ради 9 травня уклав договір з ТОВ «АртХаус» вартістю 36 млн 328 тис. 283,51 грн на нове будівництво захисної споруди цивільного захисту подвійного призначення з розміщенням приміщень ЦНАПу в с.Оліївка. Закупівлю проводили без використання електронної системи торгів.

3. Управління житлово-комунального господарства виконавчого комітету Коростенської міської ради на 27 жовтня запланувало проведення тендеру для будівництва захисної споруди цивільного захисту (протирадіаційне укриття) подвійного призначення на території Коростенського міського ліцею №8 з очікуваною вартістю 35 млн 929 тис. 964,60 грн.

4. Словечанський ліцей 14 вересня уклав договір з ТОВ «Тетерів-Будпроект» вартістю 28 млн 275 тис. 714 грн на нове будівництво захисної споруди цивільного захисту (ПРУ) у Словечанському ліцеї Словечанської сільської ради. Фірма була єдиним учасником торгів.

5. Департамент регіонального розвитку ОДА 14 серпня уклав договір з ТОВ «УК «Комфортбуд» вартістю 27 млн 142 тис. 550 грн на реконструкцію споруди цивільного захисту (ПРУ) Бердичівського геріатричного пансіонату Житомирської обласної ради. Фірма була єдиним учасником торгів, Держаудитслужба під час моніторингу виявила порушення і надіслала вимогу щодо скасування закупівлі, але департамент повідомив, що готує звернення до суду з метою оскарження висновку моніторингу.

Скриншот з системи «Прозорро»

6. Департамент регіонального розвитку ОДА 19 вересня уклав договір з ТОВ «АртХаус» вартістю 26 млн 831 тис. 688,11 грн на капітальний ремонт споруди цивільного захисту (ПРУ) Коростишівського професійного аграрного ліцею. Фірма була єдиним учасником торгів.

7. Департамент регіонального розвитку ОДА 15 серпня підписав договір з ТОВ «Науково-виробнича фірма "Термоуніверсал"» вартістю 26 млн 702 тис. 258,78 грн на капітальний ремонт підвальних приміщень адмінбудівлі та будівлі 1 і 2 відділення (облаштування найпростішої споруди (укриття) цивільного захисту) КНП «Обласний медичний спеціалізований центр» Житомирської обласної ради в селі Зарічани. Фірма була єдиним учасником торгів, Держаудитслужба виявила порушення в закупівлі: тендерна документація складена не у відповідності до вимог закону; до укладеного договору про закупівлю відсутній план фінансування будівництва, який має бути його невід’ємною частиною. Департамент ОДА звернувся до суду щодо скасування висновку аудиторів, бо вважає його «необґрунтованим».

Скриншот з системи «Прозорро»

Зауважимо, що два об’єкти з цього ТОП-7 (нові укриття в Коростенському ліцеї №8 та Словечанському ліцеї) потрапили у перелік шести закладів освіти, на укриття в яких спрямують державну субвенцію – 45 млн 011 тис. грн. Станом на 1 жовтня Житомирська область використала лише 0,8 млн грн (1,8%) з виділених державою коштів.

Як повідомляв Житомир.info, у кошторис ремонту укриття в Коростишівському ліцеї, тендер на яке на початку вересня 2023 року провід департамент Житомирської ОДА, «зашили» генератор і підйомник для людей з інвалідністю у два рази дорожче ринкової ціни.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття тендер закупівля Оліївка ОДА  
Матеріали по темі