Економіка

В Україні оплату праці за виконання робіт в рамках проєкту «Армія відновлення» підвищили в півтора раза – буде понад 10 тис. грн

31 October 2023, 09:28

Уряд підвищив оплату праці за виконання суспільно корисних робіт в рамках проекту «Армія відновлення» в півтора раза - до 10 050 грн. Відповідне рішення було ухвалене на засіданні Кабінету Міністрів 27 жовтня.

Про це 27 жовтня повідомили на сайті Міністерства економіки України.

«Армія відновлення» - це проект, який ми запустили восени минулого року для того, щоб фінансово підтримати людей, які тимчасово втратили роботу. Ми надаємо їм можливість долучитись до виконання суспільно корисних робіт та отримувати за це оплату від держави у розмірі мінімальної зарплати. За майже рік дії цього проекту до таких робіт було залучено понад 62 тисячі безробітних в 19 регіонах. Сьогодні ми ухвалили рішення про збільшення в півтора раза оплати праці за виконання таких робіт», - зазначила Перший віцепрем’єр-міністр України - Міністр економіки Юлія Свириденко.

Згідно з ухваленим рішенням Уряду, оплата за виконання суспільно корисних робіт за відпрацьований повний місяць збільшується з 6700 грн до 10 050 грн. З 1 січня 2024 року вона зросте до 10 650 грн, з 1 квітня 2024 року - до 12 000 грн.

У Мінекономіки нагадують, що види суспільно корисних робіт залежать від потреб конкретного регіону. Керівництво областей визначає, які роботи потрібні в регіоні, повідомляє про це Центр зайнятості, який пропонує безробітним, що стоять на обліку в центрі, долучитись до виконання таких робіт. З цими людьми укладається строковий трудовий договір на період виконання робіт.

У пресслужбі Житомирської обласної служби зайнятості інформують, що в області до проєкту долучилися понад 1110 безробітних.

«З початку дії проєкту 1117 безробітних Житомирщини взяли участь у суспільно корисних роботах, організованих у 34 територіальних громадах. На заробітну плату їм вже профінансовано з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття понад 7,5 млн грн», - йдеться в повідомленні.

Види робіт, які виконували:

  • допомога постраждалим внаслідок бойових дій;
  • надання соціальних послуг в Пунктах незламності.
  • надання громадянам соціальних послуг в місцях зосередження ВПО;
  • заготівля дров для військових та населення;
  • пристосування існуючих приміщень під найпростіші укриття;
  • роботи оборонного характеру;
  • плетіння маскувальних сіток;
  • допомога вразливим верствам населення, які не мають можливості самостійно протидіяти несприятливим факторам воєнного характеру.

Дізнатись більше про суспільно корисні роботи можна тут https://is.gd/QKS8Wo

Маєте запитання щодо діяльності служби зайнятості – телефонуйте на «гарячі» лінії 044—244-94-77, 063-214-41-75 і 097-417-84-96 або пишіть у телеграм-чат обласної служби зайнятості https://t.me/DCZ_Zhytomyr.

Нагадаємо, станом на 16 жовтня в рамках проєкту «Армія відновлення» у Житомирській області вже видали понад 1100 направлень на роботу. Роботи організовувались у 34 територіальних громадах.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 7 вересня 2023 року на Житомирщині в службі зайнятості видали вже 997 направлень на роботу в рамках проєкту «Армія відновлення». На виплату їм заробітної плати за виконані суспільно корисні роботи було профінансовано 6,9 млн грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Армія відновлення центр зайнятості ЦЗ безробітний Мінекономіки Свириденко 
Матеріали по темі