Події

У громаді Коростенського району батька з сином можуть засудити за незаконну вирубку дерев

31 October 2023, 16:33

За незаконну порубку деревини двом жителям Коростенського району загрожує кримінальна відповідальність.

Про це 31 жовтня інформує Коростенське районне управління поліції.

«30 жовтня до поліції надійшло повідомлення про незаконну вирубку лісу в Ушомирській громаді, неподалік села Жабчого. Поліцейські Коростенського райуправління перевірили отриману інформацію. На місці події правоохоронці застали двох місцевих жителів: 58-річного чоловіка та його 34-річного сина. Вони зрізали дерева, при цьому не маючи на це будь-яких дозвільних документів. Вивезти лісопродукцію збиралися трактором. Поліцейські задокументували обставини події та вилучили транспортний засіб і бензопилу», - повідомляють правоохоронці.

Попередня правова кваліфікація події – ч. 1 ст. 246 (Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) КК України.

Відповідно до чинного законодавства подібні дії караються від штрафу до позбавлення волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, 9 серпня у Житомирській області під час проведення спільного рейду працівники лісової охорони та співробітники прикордонної служби зупинили трактор з причепом, який перевозив незаконно зрубані соснові колоди.

Як повідомляв Житомир.info, 19 липня 2023 року стало відомо, що справу трьох «чорних лісорубів», які незаконно вирубували дуби у лісах Бердичівського району для подальшого збуту, передали до суду.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: дерево вирубка порубка ліс незаконна вирубка дерев деревина збут лісу 
Матеріали по темі