Події

У райцентрі Житомирської області судитимуть 18-річного шахрая, який обіцяв жінці заробити на вкладеннях у криптовалюту

2 November 2023, 12:08

У Коростені перед судом за шахрайство постане 18-річний житель району, слідчі поліції завершили розслідування.

Про це 2 листопада повідомляє Коростенське районне управління поліції.

«У червні до поліції звернулась 21-річна жителька Вінницької області та повідомила, що в соціальній мережі «Інстаграм» натрапила на шахраїв, які шляхом обману виманили у неї грошові кошти в сумі 8 000 гривень. Потерпіла розповіла, що отримала повідомлення, в якому йшлося про можливість покращення фінансового стану за допомогою криптовалюти. Для цього невідомий вказав внести перший внесок у сумі 3 000 гривень та обіцяв збільшення доходу в рази. Кошти дівчина перераховувала на банківську картку. За кілька днів потерпіла отримала чергове повідомлення ідентичного характеру. На цей раз вона відправила вже збільшену суму 5 000 гривень. Зачекавши декілька годин, вона вирішила запитати, де ж обіцяний заробіток. Зайшовши у соціальну мережу виявила, що співрозмовник її заблокував та писати їй вже нікуди», - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування було розпочато за ч. 1 ст. 190 (Шахрайство) КК України.

«Поліцейські встановили, що причетним до правопорушення є 18-річний житель смт Лугини. Парубок у скоєному зізнався та розповів, що за допомогою фейкової сторінки у соцмережі намагався підзаробити. Тож обіцяв користувачам гарні прибутки на вкладеннях у криптовалюту. Зібравши всі необхідні докази, слідчі Коростенського райуправління 31 жовтня оголосили парубку про підозру у вчиненні шахрайства. Досудове розслідування було завершено, нині матеріали скеровані до суду. Процесуальне керівництво здійснювалося Коростенською окружною прокуратурою», - йдеться в повідомленні. повідомляють правоохоронці.

Причетному загрожує покарання у вигляді штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк до 240 годин, або виправні роботи на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

Нагадаємо, у Житомирі 40-річна жінка переказала шахраям 160 тис. грн, повіривши у швидкий заробіток на перегляді фільмів та інвестування у кіно. Про це 24 жовтня повідомив відділ комунікації поліції Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, 20 жовтня 2023 року до поліції Овруча звернулась 33-річна місцева жителька, яка після 4 телефонних розмов із шахраями втратила близько 550 тис. грн. Її запевняли, що з-за кордону до жінки їде цінна посилка і треба заплатити «податок» та «за охорону».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай криптовалюта ошуканство поліція шахрайство суд 
Матеріали по темі