Економіка

НКРЕКП вирішило провести позапланову перевірку «Житомиробленерго», яке має борги перед національною енергетичною компанією

2 November 2023, 12:19

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, вирішила провести позапланову перевірку 18 обленерго, які мають борги перед НАК «Укренерго».

Відповідні рішення ухвалили на засіданні 1 листопада 2023 року.

«До НКРЕКП надійшли листи приватного акціонерного товариства «Національна енергетична компанія «Укренерго» (далі – НЕК «Укренерго») від 13.10.2023 № 01/52411 та від 20.10.2023 № 01/54422 щодо наявної заборгованості операторів систем розподілу перед НЕК «Укренерго» за наступними договорами: про надання послуг з передачі електричної енергії; про надання послуг з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління; про врегулювання небалансів електричної енергії», - йдеться в обґрунтування до проєкту постанови.

Департамент ліцензійного контролю пропонує прийняти постанови НКРЕКП, на підставі яких провести позапланові виїзні перевірки операторів систем розподілу щодо дотримання вимог нормативно-правових актів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії та Ліцензійних умов з розподілу електричної енергії.

Нагадаємо, Антимонопольний комітет рішенням від 21 серпня 2023 року визнав дії АТ «Житомиробленерго» порушенням законодавства про захист економічної конкуренції та наклав штраф в розмірі на 40 тис. грн.

Як повідомляв Житомир.info, НКРЕКП на засіданні 25 жовтня 2023 року ухвалила рішення про штраф для АТ «Житомиргаз» в розмірі 464 тис. 644 грн за порушення ліцензійних умов діяльності.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НКРЕКП перевірка обленерго Укренерго Житомиробленерго борг електроенергія 
Матеріали по темі