Економіка

НКРЕКП підготувала постанову про штраф в майже 0,5 мільйона гривень для «Житомиргаз»

20 October 2023, 10:21

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, на засіданні 25 жовтня 2023 року планує розглянути питання про штраф для АТ «Житомиргаз» в розмірі 464 тис. 644 грн.

Проєкт постанови «Про порушення АТ «ЖИТОМИРГАЗ» вимог законодавства та Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу» оприлюднений на сайті НКРЕКП.

«Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, у результаті розгляду на засіданні, яке проводилось у формі відкритого слухання, Акта, складеного за результатами проведення планової перевірки дотримання суб’єктом господарювання вимог законодавства та ліцензійних умов з розподілу природного газу, від 29 вересня 2023 року № 405, проведеної відповідно до Плану здійснення заходів державного контролю суб’єктів господарювання, що провадять діяльність у сферах енергетики та комунальних послуг, на 2023 рік, затвердженого постановою НКРЕКП від 23 листопада 2022 року № 1550, постанови НКРЕКП від 12 вересня 2023 року № 1679 «Про збільшення строку проведення планової перевірки АТ «Житомиргаз» та посвідчення на проведення планової перевірки від 08 серпня 2023 року № 394, установлено, що акціонерне товариство «Оператор газорозподільної системи «Житомиргаз» порушило вимоги законодавства та главу 2 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з розподілу природного газу», - йдеться у проєкті постанови.


Скриншот з проєкту постанови НКРЕКП

Перевірка господарської діяльності з розподілу природного газу проводилася за період з 1 січня по 31 грудня 2022 року, на той час керівником АТ «Житомиргаз» був Валентин Ющенко.

Нагадаємо, на початку жовтня цього року стало відомо про затримання екскерівника АТ «Житомиргаз» Валентина Ющенка, якому з 20 червня намагалися обрати запобіжний захід, але він ігнорував судові засідання, і зрештою Шевченківський районний суд м. Києва ухвалою від 15 вересня 2023 року надав дозвіл на затримання підозрюваного з метою приводу в суд. Пресслужба БЕБ інформувала, що екскерівнику АТ «Житомиргаз» обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави в сумі понад 40 млн грн.

Крім того, на початку вересня 2023 року поліція відкрила кримінальне провадження за ч.2 ст.364-1 КК України (Зловживання повноваженнями службовою особою юридичної особи приватного права незалежно від організаційно-правової форми) щодо незаконно нарахування та виплати премій членам правління АТ «Житомиргаз» в розмірі 7,9 млн грн: рішення щодо преміювання ухвалили на засіданні наглядової ради АТ «Житомиргаз» 12 травня 2023 року.

Як повідомляв Житомир.info, 29 червня 2023 року стало відомо, що у зв’язку з переходом АТ «Київоблгаз», АТ «Житомиргаз» та АТ«Львівгаз» до Групи Нафтогаз, усі клієнти будуть отримувати сервіси обліку від газопостачальної компанії «Нафтогаз України», особові рахунки та тариф на розподіл газу залишаються без змін. Згодом НКРЕКП ухвалила постанову, згідно з якою з 1 вересня 2023 року національний оператор «Газорозподільні мережі України» (ГАЗМЕРЕЖІ) з Групи «Нафтогаз» отримав право на здійснення господарської діяльності з розподілу природного газу у Київській, Житомирській і Львівській областях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: НКРЕКП штраф Житомиргаз  
Матеріали по темі