Події

На одній з вулиць Житомира патрульні виявили автомобіль Toyota, водій якого покрив номера світловідбивною плівкою

7 November 2023, 14:21

У Житомирі на вулиці Володимира Гнатюка патрульні зупинили автомобіль марки Toyota, водій якого наклеїв на номерні знаки світловідбивну плівку. Таким чином керманич хотів ускладнити ідентифікацію автомобіля.

Про це 7 листопада на своїй сторінці у фейсбуці повідомила пресслужба патрульної поліції Житомирської області.

«Є водії, які навмисно закривають номерні знаки, намагаючись уникнути відповідальності за порушення правил дорожнього руху. Нещодавно такого керманича виявили патрульні на вулиці Володимира Гнатюка. Номерний знак його автомобіля марки Toyota був покритий світловідбивною плівкою, яка не дозволяла чітко визначити символи номерного знака», - йдеться у повідомленні.

А керувати транспортним засобом у якого номерний знак — закритий іншими предметами (в тому числі прозорими) чи з нанесенням покриття або застосуванням матеріалів, що перешкоджають чи ускладнюють його ідентифікацію, заборонено.

На водія інспектори склали постанову за ч. 1 ст. 121-3 (Порушення вимог законодавства щодо використання номерних знаків транспортних засобів) КУпАП. За таке правопорушення передбачено штраф у сумі 1 190 гривень.

Довідково: світловідбивна плівка – популярний метод для уникнення штрафів. Плівка засвічує номера на дорожніх камерах фіксації.

Нагадаємо, 19 вересня 2023 року в Житомирі під час оформлення ДТП патрульні виявили, що водій Volkswagen, використовує номерний знак, що не належить цьому автомобілю. На нього винесли постанову за ч. 1 ст. 121-3 (Порушення вимог законодавства щодо використання номерних знаків транспортних засобів) та склали протокол за ст. 124 (Порушення ПДР, що стало причиною ДТП) КУпАП.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція патрульна поліція автомобіль водій номерний знак автомобільний знак плівка штраф 
Матеріали по темі