Влада

В Україні ухвалили рішення про скасування граничних сум грантів та дозволив використовувати кошти на земельні ділянки

8 November 2023, 11:08

Кабмін вніс зміни до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу: розширять спектр використання коштів, зменшать кількість документів та скасують граничні суми.

Про це ввечері 7 листопада повідомила пресслужба Міністерства економіки України.

«Кабінет Міністрів України вніс зміни до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу. Нововведення розширюють можливості для використання грантових коштів, зменшують кількість документів, які необхідно надати банку для підтвердження витрат, до того ж скасовуються граничні суми надання грантів протягом одного періоду подання заяв, уточнюється низка положень для підприємців-ветеранів, для яких спрощується отримання та використання грантових коштів», - йдеться у повідомленні.

Відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні 7 листопада 2023 року.

«Уряд дозволив підприємцям використовувати грантові кошти не тільки для оренди нежитлових приміщень, а ще й земельних ділянок, які будуть використовуватись в комерційних та виробничих цілях. Також постановою скасовано визначення граничної суми надання грантів протягом одного періоду подання заяв. Відтепер прийняття рішень по всім позитивним результатам відбуватиметься протягом однієї хвилі без перенесення розгляду на наступну хвилю. Це має прискорити отримання підприємцями грантових коштів, а згодом і створення нових робочих місць», - пояснює заступниця міністра економіки України Тетяна Бережна.

Крім того, за її словами, зменшилась і кількість документів, які підприємці мають подавати до уповноваженого банку для оплати витрат за рахунок грантових коштів. Якщо раніше треба було надавати рахунок-фактури, а також договір між отримувачем і постачальником, то тепер буде потрібен тільки один із цих двох документів.

Також урядове рішення уточнює розміри грантів та відповідну необхідну кількість створення нових робочих місць для учасників бойових дій, осіб з інвалідністю та членів їх сімей.

«Додали можливість для підприємців-ветеранів отримати грант до 500 тисяч гривень, адже до цього лише другий з подружжя міг взяти його. Також була скасована обов’язкова умова співфінансування при отриманні грантів розміром до 500 тисяч гривень. Відтепер підприємцям-ветеранам необхідно буде використовувати власні або кредитні кошти лише при отриманні максимального розміру гранту на суму від 500 тисяч грн до 1 млн грн», - пояснила Тетяна Бережна.

Нагадаємо, 31 жовтня Житомирська ОВА інформувала, що на реалізацію грантових та мікрогрантових програм підтримки прийняті рішення для 283-х суб’єктів господарювання Житомирської області на загальну суму – 109,93 мільйонів гривень.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 9 серпня 2023 року з 1 липня 2022 року жителі Житомирщини подали понад 1020 заяв, з яких 295 вже отримали позитивні рішення Державного центру зайнятості й отримають фінансування для реалізації своїх ідей. Загальна сума мікрогрантів, наданих державою підприємцям Житомирської області на створення або розвиток бізнесу, перевищила вже 70 млн грн. Середня сума одного гранту – близько 240 тис.грн. Але найголовніше, що підприємці задекларували створення 652 нових робочих місць

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: грант Уряд підприємець бізнес рішення кошти гроші бізнесмен 
Матеріали по темі