Місто

Екологи у Житомирі підтвердили забруднення річки Тетерів через аварію на каналізаційній станції водоканалу

9 November 2023, 13:04

У пробах вод, відібраних у місцях аварійного скиду неочищених стоків у річку Тетерів, екоінспекцією виявлено значні концентрації забруднюючих речовин.

Про це 9 листопада повідомляє Державна екологічна інспекція поліського округу.

«Спеціалістами відділу Інструментально-лабораторного контролю Інспекції проведено лабораторні дослідження проб вод, відібраних в місцях аварійного скиду неочищених стоків у річку Тетерів у зв’язку з аварією на напірному колекторі ГКНС КП «Житомирводоканал». Для ліквідації зазначеної аварії підприємством було відкрито аварійний скид з ГКНС. За результатами досліджень показників складу та властивостей вод зафіксовано значні концентрації забруднюючих речовин – зокрема, по хімічному споживанню кисню (ХСК), по біологічному споживанню кисню (БСК5), також по азоту амонійному, фосфатах, хлоридах, завислих речовинах. На разі Інспекцією надіслано запит до КП «Житомирводоканал» про надання інформації щодо об’єму скинутих до водного об’єкта неочищених стічних вод, необхідної для проведення розрахунку розміру шкоди, завданої навколишньому природному середовищу», - йдеться в повідомленні.

Аварійна ситуація відбулася 3 листопада 2023 в районі провулка Івана Гонти, що в м. Житомир, про що Інспекцію повідомило Комунальне підприємство «Житомирводоканал» Житомирської міської ради.

Нагадаємо, 3 листопада 2023 року КП «Житомирводоканал» інформувало про те, що з 15:00 Житомир залишиться без води через складну аварійну ситуацію: напірний каналізаційний колектор вийшов з ладу. Через цю аварію на ГКНС КП «Житомирводоканал» відбувся скид неочищених стічних вод у річку Тетерів, тоді ж екоінспекція проводила дослідження відібраних проб води.

Як повідомляв Житомир.info, 25 вересня 2023 року інспектори з охорони навколишнього природного середовища Поліського округу провели дослідження проб води у районі скиду нечистот в річку Тетерів. 4 жовтня результати дослідження води у річці Тетерів показали, що є забруднення через скиди.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: екоінспекція Тетерів скиди аварія на каналізаційній насосній станції ГКНС КП «Житомирводоканал» Державна екологічна інспекція поліського округу лабораторія еколог 
Матеріали по темі