Місто

Чи користуються житомиряни укриттями під час сигналу повітряної тривоги. Опитування

13 November 2023, 16:29

Все частіше на вулицях Житомира під час повітряної тривоги можна спостерігати, як люди займаються своїми справами та продовжують прогулянку містом.

13 листопада журналісти Житомир.info запитали містян, як вони діють під час повітряної тривоги та чи користуються укриттям.

«Я користуюся укриттям, тому що може все дуже різко статися і непередбачувано, тому краще завжди відреагувати на повітряну тривогу і ховатися будь-де, десь піти туди, де безпечно», – говорить Павло.

«Так, користуюся, вдома є укриття, в нас приватний будинок. Є укриття, реагуємо спускаємося»,– каже Юлія.

«В нас немає укриття, тому слухаємо, що буде відбуватися. Якщо якісь сторонні звуки, то правило двох стін»,– ділиться Алла.

«В нас це підвальне приміщення в будинку, тому ми не користуємось ним, ми залишаємось в будинку, просто слідкуємо за новинами, але не спускаємось»,– мовить Інна.

«Укриттям не користуємося, бо їх майже немає і вони далеко, часто закриті»,– каже Анна.

«Укриттям не користуюсь, тому що в принципі його поблизу і немає як такого, є підвал, але ми туди ніколи не ходили, навіть не знаю де він знаходиться, в коридор в основному, правило двох стін», – розказує Альона.

«Ну звичайно на сигнали повітряної тривоги реагувати треба, якщо звучить тривога, значить є якась небезпека, але скажу чесно, на жаль ми не ховаємося, ми слідкуємо за телеграм каналами, якщо дійсно пишуть, що може бути гучно, що треба хоча б сховатися за дві стіни, тоді ми вже йдемо в коридор. Діти, коли в школі, вони звичайно йдуть в укриття й молодці дуже швидко йдуть в укриття, буквально декілька хвилин і вони у безпеці», – розповідає Катерина.

«Реагуємо, знаходимось в дома, тому що поблизу немає укриття, знаходимося в себе у квартирі», – каже Вадим.

«Зазвичай ми з коханою людиною спускаємося в бомбосховище, яке в нас є, але останнім часом ми переїхали, й проблема з бомбосховищем не вирішується», – ділиться Віталій.

«В перші дні війни в укриття бігли, а зараз вже якось звикли, в коридорі тільки ховаємось, якщо відчули що прилетіло поруч. Знаєте, людина звикає до всього, я не скажу що ми звикли до війни, але вже нерви такі залізні, як наші військові. Слава ЗСУ і дякую їм»,– каже Сергій.

Довідка: з 1 січня і по 12 листопада 2023 року в Житомирській області тривогу оголошували 227 разів, загальна тривалість повітряних тривог становила 294 год. 19 хв.

Нагадаємо, до кінця поточного року в Житомирі встановлять у найпростіших укриттях багатоповерхівок майже 200 дверей з електронними замками за 3,1 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, станом на середину жовтня 2023 року на сайті «Залізне укриття» в Житомирській області відображалося 3411 укриттів й ще у 95 тривали ремонтні роботи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття потіряна тривога опитування тривога 
Матеріали по темі