Місто

В Житомирі не встигнуть використати всі 5 мільйонів, які виділили з бюджету на двері з автоматичними замками в укриттях

7 November 2023, 11:52

До кінця поточного року в Житомирі встановлять у найпростіших укриттях багатоповерхівок майже 200 дверей з електронними замками за 3,1 млн грн.

Про це 6 листопада на засіданні бюджетної комісії повідомив начальник управління житлового господарства Андрій Гуменюк.

«На сьогоднішній день встановлено у нас 128 дверей в найпростіших укриттях. Ще до кінця року підрядні організації встигають (встановити) орієнтовно 70, тобто ми виходимо на цифру майже 200 дверей з електронними замками в найпростіших укриттях. Потреба була орієнтовно 350 – це ті, які на початку звернулися, але на сьогоднішній день до кінця року підрядні організації встигають зробити на 3,1 млн грн. 1,9 млн грн знімаємо (з цього заходу) на сміттєвоз для КАТП-0628», - поінформував членів комісії Андрій Гуменюк.

Нагадаємо, 6 вересня на засіданні Житомирського міськвиконкому затвердили реєстр будинків для встановлення дверей з автоматичними замками в укриттях: 288 найпростіших укриттів у 213 будинках. На той час система автоматичного відкриття дверей під час повітряної тривоги була встановлена в 41 укритті 30 будинків.

Як повідомляв Житомир.info, 6 червня 2023 року на позачерговій сесії міськради з бюджету міста виділили 5 млн грн на поліпшення стану укриттів у Житомирі: кошти виділяли кошти за заявками ОСББ чи управляючих компаній. 30 червня виконком затвердив порядок проведення поточного ремонту в найпростіших укриттях в багатоквартирних будинках, а 12 липня порядок доповнили обов’язковим пунктом щодо встановлення автоматизованої системи доступу.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: комісія міськрада укриття Гуменюк замок  
Матеріали по темі