Суспільство

На території ліцею у селищі Житомирської області виявили мертву скажену лисицю

15 November 2023, 15:57

На території ліцею у селищі Ємільчине виявили мертву лисицю, що хворіла на сказ. Шість сіл в районі визначили загрозливими зонами.

Про це 15 листопада повідомила пресслужба Ємільчинської селищної ради.

«У зв`язку з виявленням сказу на території Ємільчиного, а саме на майданчику біля одного з ліцеїв була виявлена мертва лисиця і за результатами наступних досліджень у тварини підтвердився сказ, 15 листопада відбулось позачергове засідання місцевої надзвичайної протиепізоотичної комісії при Ємільчинській селищній раді. За результатами роботи комісії оголошено неблагополучним пунктом по сказу селище Ємільчине», - йдеться у повідомленні.

Загрозливими зонами визначено села Хутір-Мокляки, Мокляки, Горбове, Середи, Підлуби та Куліші із введенням на даних територіях карантинних обмежень.

Карантинні обмеження передбачають заборону:

  • на вигул та випас домашніх тварин;
  • проведення розкопок, у тому числі копання піску, глини;
  • проведення відлову та відстрілу диких тварин.

Нагадаємо, 13 листопада пресслужба ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області інформувала про те, що з початку року в Житомирській області виявили 57 хворих на сказ тварин. Це на 23 випадки більше, ніж за відповідний проміжок минулого року. Карантинні обмеження накладалися на 55 населені пункти.

Як повідомляв Житомир.info, 9 вересня 2023 року мешканка смт Гришківці Бердичівського району знайшла у власному домогосподарстві труп лисиці. Тварина виявилась хворою на сказ, у населеному пункті запровадили карантин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сказ Ємільчине лисиця карантин карантинні обмеження ліцей 
Матеріали по темі