Місто

Інформація УАШ про розчищення вулиць Житомира від снігу: техніки вистачає, за ніч висипали 250 тонн піщано-сольової суміші

22 November 2023, 17:08

Зима ще не настала, а в ніч 22 листопада в Житомирі вже пройшов перший сильний снігопад, який ускладнював рух транспорту, але Управління автомобільних шляхів швидко відреагувало.

Про те, як прибирали наслідки негоди розповідає заступник начальника комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» Дмитро Павлов.

«За минулу добу був славний снігопад і якщо порівняти що напередодні вночі висипали 16 тонн піщано-сольової суміші, то протягом минулої ночі за цю нічну зміну було висипано 250 тонн піщано-сольової суміші. Працювало в цю нічну зміну 9 одиниць техніки, це 2 навантажувачі і 7 машин обладнаних піскорозкидачами та відвалами. Працювали хлопці, без зупину, і не до восьмої, а навіть перепрацювали, тобто зміну здали не о восьмій », – говорить заступник начальника комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» Дмитро Павлов.

Найбільше уваги шляховики приділяли спочатку аварійно-небезпечним ділянкам, мостам, спускам та підйомам.

«Почали звісно, як завжди, мости підйоми спуски, і далі почали з центральних вулиць, місто зранку не стояло, тобто рух був, місто було проїзним, не зважаючи на таку велику кількість опадів. Тобто з першочерговою задачею хлопці впорались. О 5 ранку вийшли працівники і маленькі тракторці виїхали на розчищення тротуарів так і зараз вже повторно, відбувається посипання тротуарів піскосумішшю. Зараз виїхали вже трактори з відвалами і продовжують посипати згрібати цю кашу з проїзної частини, їздять автомобілі, 5 машин і два трактори зараз працюють на проїзних частинах», – каже Дмитро Павлов.

Також за словами Дмитра Павлова, нині кількість техніки та працівників комунального підприємства, достатньо для виконання завдань, у разі посилення снігопадів планують залучати техніку приватних підприємств.

«В нас КП «УАШ» заключено договір з приватним підприємством на послуги з прибирання снігу, єдине що це договір не на значну суму, і ми залучаємо підрядника коли буде багато снігу. В даному випадку вже залучалася техніка підрядника на початку року, це було за цим договором і так, ми плануємо залучати до кінця року », – говорить Дмитро Павлов.

Нагадаємо, ввечері 21 листопада спецтехніка комунального підприємства «Управління автомобільних шляхів» виїхала розчищати дороги Житомира від снігу: працювали усю ніч. Зранку 22 листопада 2023 року служба відновлення та розвитку повідомила, що уночі на дорогах Житомирської області використали близько 1230 тонн піску та солі, працювали понад 50 одиниць техніки, а протягом дня по Житомиру чистили від снігу сквери, парки та дороги близько 200 комунальників.

Як повідомляв Житомир.info, вранці 21 листопада 2023 року житомиряни побачили перший сніг цієї зими: він швидко танув на дорогах та тротуарах, але під вечір снігопад посилився. Міська рада звітувала, що в нічну зміну працювали три одиниці техніки УАШ: просипали шляхопроводи та деякі вулиці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: сніг негода прибирання снігу снігопад дорожник дорожники дорога УАШ Павлов комунальник 
Матеріали по темі