Влада

Мер Житомира заявив, що не відчуває тиску, бо має гарні стосунки з військовою адміністрацією

23 November 2023, 09:34

Президентська вертикаль продовжує тиснути на нелояльних або навіть суто нейтральних керівників органів місцевого самоврядування на місцях, але мер Житомира Сергій Сухомлин заявив, що такого тиску не відчуває.

Про це йдеться в інтерв’ю мера, оприлюдненому 22 листопада на сайті Цензор.Нет.

«Може, у нас в Житомирі унікальна ситуація – але у нас з військовою адміністрацією дуже класні стосунки. Не те, що ми полюбляємо десь сидіти і святкувати щось – такого майже ніколи не було, тим більше під час війни. Але у нас разом з військовими відбувалися 2-3 наради на день. І кожен брав на себе стільки, скільки міг витягнути. Якщо ми брали на себе завдання побудувати своєю технікою укріпрайони 20 км від Житомира, то нам просто штаб виписував всі документи, ухвалював рішення на використання нашої техніки – і ми будували райони. Якщо ми брали на себе якісь закупівлі, він в тому числі підстраховував рішення штабів. Ми тоді не ділили владу і щодня 2-3 рази на день проводили наради. Це дало свій ефект. У нас же в обід в перший день війни в Житомирі було побудовано навколо всіх військових частин цілі укріпрайони! Ще до обіду ми такий клич кинули, тисячі людей вийшли – і почали будувати все це. Тому у нас тут ніколи чвар та суперечностей не було. Тому, може, у мене такого тиску і нема. Я розумію, хто у нього керівник, яка у нього вертикаль – і роблю все, щоб його десь не підставити. І від нього теж ні разу не бачив якихось моментів з перетягування на себе чогось. Ми працюємо спільно», - сказав Сергій Сухомлин.

Повністю інтерв’ю читайте тут

Нагадаємо, на сайті Liga.net 10 листопада оприлюднили інтерв’ю з мером Житомира, де він, зокрема, розповів про кримінальні справи щодо отримання зброї в перші дні повномасштабного російського вторгнення та затоплені ворожі танки під Києвом.

Як повідомляв Житомир.info, в перші тижні повномасштабного російського вторгнення в 2022 році мер Житомира Сергій Сухомлин та голова ОДА Віталій Бунечко проводили спільні брифінги, на яких інформували про ситуацію в області.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин ОВА  
Матеріали по темі