Влада

Мер Житомира розповів про кримінальні справи за зброю та затоплені російські танки

10 November 2023, 10:10

Влада Житомира є фігурантом кількох кримінальних справ щодо отримання зброї в перші дні повномасштабного російського вторгнення та затоплені ворожі танки під Києвом.

Про це мер Житомира Сергій Сухомлин розповів в інтерв’ю сайту Liga.net, оприлюдненому 10 листопада.

«У нас кримінальних справ вже штук п'ять висить за зброю, яку ми в перший день отримали зі складів. Депутат наш їздив за довіреністю, отримав з військових складів зброю, гранатомети, автомати. Ну, облік в нас був нормальний, все зійшлося. Але все одно, по факту кримінальна справа є. На сьогодні вона не закрита. Хоча в нас цю зброю отримувала і поліція також. Потім ще одна карна справа. Пам'ятаєте ситуацію під Києвом? Коли була затоплена орківська переправа? Зі штабу нас просто попросили зробити скид води на водосховищі. На нашому водосховищі скинути 6 мільйонів кубів води. Навіть директор комунального підприємства не знав, для чого це робиться. Ми розірвали ту переправу, затопили десять одиниць російської техніки. І що? Кримінальна справа – заподіяння шкоди екології на 200 млн грн. І таких буде ще дуже багато у наступні роки. Це вже я розумію», - сказав мер Житомира.

Він також зауважив, що коли від місцевої влади в казначейство йде платіжка на закупівлю «мавіків» чи іншого для військових, то листом від заступника міністра фінансів визначено, що це не повноваження місцевого самоврядування.

«Я розумію, що після війни до нас прийде аудиторська служба і скаже, що оці всі мільярди, які використали для армії – це збитки громаді, бо це не ваші повноваження. І це теж правда. І я уявляю себе на місці багатьох голів громад. Вони теж не хочуть брати на себе цю відповідальність. Навіщо їм це робити? Щоб потім кримінальні справи були?», - зазначав Сергій Сухомлин.

Повністю інтерв’ю з мером Житомира читайте тут

Нагадаємо, на сесії міської ради 9 листопада директора фіндепартаменту розповідала, що на допомогу військовим та подолання наслідків агресії рф з бюджету Житомира вже спрямували 1,2 млрд грн, і ще на сесії виділяють 125 млн грн. Цього ж дня мер Сергій Сухомлин дав коментар щодо інтернет-платформи для виготовлення fpv-дронів за кошти міського бюджету.

Як повідомляв Житомир.info, 20 березня 2022 року мер розповідав, що у Житомирі спустили воду з річки Тетерів, бо була загроза підриву греблі, і користуючись нагодою поглиблять та почистять русло.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Сухомлин війна Тетерів зброя  
Матеріали по темі