Події

Жителю громади Житомирської області, який перевозив соснову кору із зони відчуження, загрожує до 5 років тюрми

23 November 2023, 10:00

Правоохоронці вилучили вантаж разом з автомобілем у чоловіка, який перевозив соснову кору із зоні радіоактивного забруднення до столиці. Йому загрожує до 5 років обмеження чи позбавлення волі.

Про це ввечері 22 листопада повідомила пресслужба Коростенського районного управління поліції.

«21 листопада до поліції надійшло повідомлення від прикордонників, які виявили такий вантаж в автомобілі "Ford-Transit". Транспортний засіб, за кермом якого перебував 53-річний житель Народицької громади, зупинили в зоні безумовного відселення для перевірки. Будь-яких документів, що підтверджували б легальність походження та перевезення лісопродукції у нього не було», - йдеться у повідомленні.

На місце події прибула слідчо-оперативна група відділу поліції № 1 (м. Овруч) Коростенського райуправління.

Поліцейські попередньо встановили, що соснову кору чоловік назбирав у зоні радіоактивного забруднення та перевозив до столиці, аби продати для використання у ландшафтному дизайні.

Відтак правоохоронці вилучили небезпечний вантаж разом з автомобілем.

Наразі слідчі проводять досудове розслідування за ч. 2 ст. 15 (Замах на кримінальне правопорушення) КК України та ч. 3 ст. 267-1 (Порушення вимог режиму радіаційної безпеки) КК України.

За такі дії фігуранту загрожує покарання у вигляді штрафу від 75 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження чи позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Нагадаємо, 22 листопада пресслужба Державної прикордонної служби України інформувала, що у Житомирській області чоловік намагався вивезти із зони відчуження майже 3 тонни кори дерев. Небезпечний декоративний елемент ландшафтного дизайну планували продати.

Як повідомляв Житомир.info, 14 листопада 2023 року пресслужба Національної поліції України повідомила про те, що до 6 років позбавлення волі загрожує колишньому селищному голові у Житомирській області та його співучасникам, які здавали в оренду землі в зоні відчуження Чорнобильської АЕС. Там зловмисники вирощували зернові культури.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: поліція кора ЧАЕС дерево деревина Народичі 
Матеріали по темі