Влада

Заступник міністра проінспектував укриття в обласних лікарнях та у Житомирі

23 November 2023, 11:59

Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Тимур Ткаченко спільно з начальником Житомирської ОВА Віталієм Бунечком, його заступниками Олександром Федьком та Юрієм Денисовцем, а також представниками профільних структурних підрозділів ОВА 22 листопада проінспектували стан шести укриттів в закладах освіти та охорони здоров’я Житомирського району, перевірили роботу модульних сховищ, а також хід будівництва нового укриття у Житомирі.

Про це 23 листопада повідомила пресслужба обласної військової адміністрації.

«Як зазначив очільник області, для підвищення ефективності контролю за станом укриттів та забезпеченням безперешкодного доступу до них громадян на виконання Указу Президента України в області створена та постійно працює відповідна робоча група. Її учасники на регулярній основі здійснюють перевірку наявних на території області укриттів. Разом з тим, обласною владою та органами місцевого самоврядування ведеться робота із будівництва нових, а також модернізації та облаштування існуючих укриттів та сховищ. Загалом у 2023 році в області на це вже спрямовано понад 300 млн грн. Це гроші обласного та місцевих бюджетів, державна субвенція та допомога міжнародних донорів», - йдеться у повідомленні.

За інформацією ОВА, зазначені кошти спрямовані на реалізацію 125 проєктів:

завершено будівництво 3 нових укриттів (нове будівництво), а також поточний та капітальний ремонти 73 об’єктів;

в процесі будівництва – 39;

в процесі проведення тендерної процедури будівництва об’єкта – 4;

на стадії розробки проєкту та затвердження експертизи – 6.

Заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Тимур Ткаченко також прозвітував про свою поїздку на Житомирщину.

«Фонд захисних споруд цивільного захисту області налічує 2837 обʼєктів, що дозволяє задовільнити потреби близько 80% населення. Регіон серед лідерів, де відсоток укриттів дуже близький до 100. У рамках поїздки встигли побувати в найбільшій обласній лікарні, де зовсім нещодавно завершились ремонтні роботи. Сховище інклюзивне, має пандуси та тактильні елементи на підлозі. Велика площа укриття дозволила закріпити за кожним відділенням достатню кількість ліжок, а дітки (бо це дитяча лікарня) разом з батьками знають алгоритм дій після оголошення повітряної тривоги. Всього у 2022-23 роках на укриття в закладах охорони здоровʼя було витрачено близько 19 млн грн, для того аби привести до ладу всі укритті потрібно ще 53 млн грн. Усього в Житомирській області наявно 1282 заклади освіти, на захисні споруди в них вже спрямовано 500 млн грн лише цього року, 187,5 млн грн з місцевого бюджету, 183,6 млн грн з обласного, інше – субвенції та благодійні організації», - поінформував заступник міністра.

Нагадаємо, за три тижні листопада в Житомирській області оголосили кілька тендерів на ремонт та будівництво укриттів вартістю більш ніж 10 млн грн.

Як повідомляв Житомир.info, станом на середину жовтня 2023 року на сайті «Залізне укриття» в Житомирській області відображалося 3411 укриттів й ще у 95 тривали ремонтні роботи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: укриття ОВА Мінстратегпром Ткаченко захисна споруда  
Матеріали по темі