Місто

Виконком дозволив ЖБК зрізати 55 дерев у центрі Житомира, але після висадження нових

23 November 2023, 16:08

Виконавчий комітет Житомирської міської ради дозволив видалити 55 дерев по вул.Грушевського, 11, де збираються будувати багатоповерхівку, але після висадження нових.

Відповідний проєкт рішення розглядали на позачерговому засіданні міськвиконкому 23 листопада 2023 року.

«Дане питання було зняте на доопрацювання, сьогодні повторно виносимо питання видалення зелених насаджень за адресою: вулиця Грушевського, 11. Там є земельна ділянка під забудову багатоквартирного будинку, доопрацювали дане рішення, воно звучить: «Дозволити видалити зелені насадження, зазначені в акті обстеження, обслуговуючому кооперативу «Житлово-будівельний кооператив Грушевського,11» у зв’язку з повідомленням про початок виконання підготовчих робіт для реалізації проєкту «Нове будівництво за адресою: вул.Михайла Грушевського, 11», - сказала начальниця відділу екології та природних ресурсів міської ради Поліна Червінська.

Вона також повідомила, що вже знайдені локації для висадки нових дерев.

«Спільно з КП «Зеленбуд» опрацьовані території, де можуть бути висаджені нові зелені насадження. Ми прописали в рішенні, що ордер (на видалення дерев) буде виданий забудовнику тільки тоді, коли вони висадять нові дерева на території міста», - повідомила начальниця відділу екології та природних ресурсів.

Нагадаємо, на засіданні міськвиконкому 8 листопада дозволили зрізати 10 дерев біля готелю «Житомир», де триває благоустрій прилеглої території, та не погодили видання 55 дерев на вул.Грушевського, 11, де забудовник пропонував сплатити 74 тисячі 670 грн відновної вартості та на 150 тис. грн озеленити територію після завершення будівництва.

Як повідомляв Житомир.info, 1 листопада 2023 року виконком дозволив зрізати 101 дерево на прибудинкових територіях ОСББ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком дерево зелені насадження зрізання видалення вул.Грушевського забудовник ЖБК Червінська 
Матеріали по темі