Суспільство

Доплата пенсіонерам від ООН: наскільки збільшать розмір грошової допомоги

28 November 2023, 15:05

В Україні розширили програму додаткової підтримки пенсіонерів за рахунок коштів ВПП ООН: розмір грошових допомог буде збільшено.

Про це 27 листопада повідомляє пресслужба Мінсоцполітики.

«З початку повномасштабної війни, розв'язаної російською федерацією, міжнародні гуманітарні організації активно надають підтримку Україні й українським громадянам. Гуманітарна допомога спрямовується не тільки у вигляді продуктів/медикаментів/речей першої необхідності, а й у вигляді грошових виплат. Уряд і Мінсоцполітики активно співпрацюють з міжнародними партнерами для спрямування грошових виплат саме тим громадянам, які цього найбільше потребують. У липні цього року Мінсоцполітики, Пенсійний фонд і Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП ООН) ініціювали спільний проєкт, мета якого – забезпечити максимальну синергію у наданні українським громадянам грошової підтримки від міжнародних організацій. Зокрема, підтримати громадян, які проживають у зоні бойових дій, мають низьку пенсію, та не отримують інших грошових допомог від міжнародних організацій»,

З серпня поточного року таку фінансову підтримку отримують пенсіонери, які:

  • проживають на територіях активних або можливих бойових дій;
  • мають розмір пенсії менше 3 тис. грн
  • не одержували з 1 березня 2023 р. додаткових грошових виплат від міжнародних організацій та/або допомоги на проживання для ВПО.

ВПП ООН надавала таким пенсіонерам грошову допомогу (доплату до пенсії) на суму, якої не вистачало до 3 тис. грн (але не менше 100 грн)*. Її отримують близько 270 тис. пенсіонерів.

24 листопада Уряд прийняв розроблену Мінсоцполітики постанову, яка збільшує граничний розмір пенсії для отримання додаткової грошової допомоги з 3000 грн до 3250 грн.

Нові умови отримання додаткової соціальної підтримки за рахунок коштів ВПП починають діяти вже у листопаді цього року.

*Постанова КМУ від 28.07.2023 № 781 ,,Про реалізацію спільного з Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй проекту стосовно додаткових заходів із соціальної підтримки окремих категорій населення”.

Нагадаємо, за даними Opendatabot від 20 жовтня середня пенсія в Україні у третьому кварталі 2023 року становить 5350 гривень. У Житомирській області ця сума дещо більша – 5850 гривень.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: пенсія ООН пенсіонер Мінсоцполітики 
Матеріали по темі