Події

Жителя Житомирської області, який два роки тому зарізав пенсіонерку та поранив її доньку зі співмешканцем, ув’язнили на 14 років

30 November 2023, 13:56

На Житомирщині чоловіка ув’язнили на 14 років за жорстоку помсту сусідській сім’ї: вбив жінку та заподіяв ножові поранення доньці і її співмешканцю.

Про це 30 листопада повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«За публічного обвинувачення прокурора Житомирської окружної прокуратури місцевого жителя визнано винним в умисному вбивстві та замаху на вбивство двох осіб, а також незаконному поводженні зі зброєю(ч. 1, ч. 2 ст. 15 п.1 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 263 КК України). Його засуджено до 14 років позбавлення волі», - йдеться в повідомленні.

Прокурор у суді довів, що раніше судимий 55-річний житель Житомирського району скоїв вбивство сусідки та замах на вбивство доньки і її співмешканця.

«Трагічні події відбулися у червні 2021 року, пізно увечері, близько 23.00 год. Вибивши двері, обвинувачений увірвався у будинок, де проживали його сусіди-потерпілі. Зустрівши господарку помешкання, він напав на жінку з ножем та смертельно поранив. Потім накинувся на доньку та її співмешканця, заподіявши обом тяжких ножових поранень. Так обвинувачений помстився сусідам за нібито сварку, що сталася напередодні. Після скоєного чоловік спішно покинув місце проживання, відправившись потягом до іншої області. Там, неподалік кордону з сусідньою державою, його затримали та взяли під варту.Крім цього, під час обшуку у помешканні обвинуваченого вилучено вибухові пристрої, які він незаконно зберігав», - розповідають у прокуратурі.

На суді свою вину не визнав.

Наразі вирок не набув чинності.

Як повідомляв Житомир.info, 5 червня 2021 року в селі Сінгури Житомирського району чоловік вбив 67-річну односельчанку і поранив її 38-річну доньку, а також ще одного чоловіка, 45-ти років. Злочинця затримали на Вінничині. Згодом в сюжетіТСН від 7 червня 2021 року стали відомі подробиці вбивства та подвійного поранення: події передувало вимагання грошей – постраждалі казали, що сусід їм віддав стару пральну машину і люстру, спочатку задарма, а потім почав вимагати гроші.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прокуратура вбивство вирок ув'язнення позбавлення волі пенсіонерка тюрма співмешканець донька суд 
Матеріали по темі