Події

Заробляла на «наданні» безвідсоткових онлайн-кредитів: правоохоронці викрили житомирянку на шахрайстві

1 December 2023, 09:42

Поліцейські викрили житомирянку в низці шахрайств, жінка нібито надавала віртуальні кредити без відсотків, беручи кошти за оформлення документів і потім зникала, не виконавши зобов’язань.

Про це 30 листопада повідомила пресслужба ГУНП у Житомирській області з посиланням на Житомирське РУП.

«47-річна містянка розміщувала в інтернет-мережі оголошення про надання безвідсоткових онлайн-кредитів. Потенційні отримувачі позики переказували їй кошти для начебто оформлення необхідної документації, однак після цього своїх зобов’язань жінка не виконувала. Встановлено, що вона насправді ніде не працювала та реалізовувала таким чином шахрайську схему. У ході досудового розслідування поліцейські Житомирського РУП встановили, що фігурантка ошукала щонайменше двох громадян», - йдеться в повідомленні.

Так, у березні житель Запоріжжя, натрапивши на оголошення про кредит, спокусився привабливими умовами й одразу ж сконтактував з «менеджеркою». Співрозмовниця розповіла про процедуру отримання позики, вказавши, що для цього необхідно сплатити тисячу гривень за «оформлення». Чоловік одразу ж погодився та виконав умову, однак ні бажаної позики, ні повернення власних грошей він так і не дочекався.

Таким же чином понад 4 тисячі гривень втратив житель Львівщини.

Під час слідчих дій у помешканні жінки слідчі виявили сім-карти з номерами, вказаними в оголошеннях, та банківські картки, куди потерпілі перераховували кошти. Вона визнала свою провину в учиненому та розповіла, що кошти, отримані нечесним шляхом, витратила на власні потреби та онлайн-ігри.

Відтак слідчі Житомирського районного управління поліції повідомили їй про підозру в учиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) КК України.

Згідно з чинним законодавством такі діяння караються від штрафних санкцій до трьох років ув’язнення.

Нагадаємо, 28 листопада у міськрайонному суді жительці Бердичева, яка тричі «продавала» дитячий візок за завдатком, суд призначив 1 рік і 9 місяців позбавлення волі з випробуванням протягом одного року іспитового строку. У судовому засіданні жінка повністю визнала свою вину, а потерпілі не наполягали на суворому покаранні. 5 липня 2023 року поліція повідомила про те, що 29-річна жінка розміщувала оголошення про продаж дитячого візочка, якого насправді не існувало, на одній із торгівельних платформ. Поліцейські встановили, що вона ошукала принаймні трьох жительок з різних регіонів України. У потенційних покупців жінка вимагала передоплату.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: шахрай шахрайство ошуканство інтернет соцмережі кредит 
Матеріали по темі