Влада

Відтепер усі екстрені служби у Житомирській області можна викликати за одним номером телефону

1 December 2023, 15:46

Виклик екстрених служб за номером 112 доступний вже на Львівщині, Вінниччині, Житомирщині, Черкащині та Чернігівщині.

Про це 1 грудня інформує Департамент комунікації МВС України.

«Відтепер громадяни, які перебувають на Львівщині, Вінниччині, Житомирщині, Черкащині та Чернігівщині зможуть викликати усі екстрені служби за єдиним номером - 112. Це дозволяє значно пришвидшити процес зʼєднання з екстреною службою та посилює комунікацію між підрозділами», - йдеться в повідомленні.

Оператори Служби володіють англійською, польською, чеською та турецькою мовами.

«Вже наступного року плануємо запустити 112 у Дніпрі та Одесі. І викликати рятувальників, поліцейських, медиків або працівників газової служби за єдиним номером можна буде з будь-якого регіону України», - зазначив Глава МВС України.

У МВС повідомляють про те, що відкриття першого комунікаційного центру Служби 112 у Києві відбулося за участі Президента України у липні цього року. За цей час оператори прийняли майже 350 тисяч викликів.

Нагадаємо, у Житомирській області Служба 112 мала запрацювати до кінця серпня, а по всій території України - до кінця 2024 року.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2021 року у Житомирі генеральний директор компанії «IT Space» Нуржан Нуралбаєв (Республіка Казахстан) презентував проєкт єдиної чергово-диспетчерської служби 112, Житомирська область могла стати пілотним регіоном України для впровадження такої екстреної служби, аналога американської 911.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: служба 112 МВС Клименко екстрена служба  
Матеріали по темі