Події

П’яний водій Audi пропонував патрульним 100 доларів та 1000 гривень хабара на дорозі поблизу Житомира

5 December 2023, 13:26

Пропонував хабар за уникнення від адміністративної відповідальності: слідчі задокументували спробу підкупу поліцейських.

Про це 5 грудня інформує Житомирське районне управління поліції.

«Уранці 4 грудня інспектори сектору реагування відділу поліції №1 Житомирського райуправління під час патрулювання на автодорозі неподалік села Пряжева помітили автомобіль «Audi», водій якого знехтував Правилами дорожнього руху. Для з’ясування обставин поліцейські зупинили транспортний засіб. Під час спілкування з водієм, 44-річним жителем Новогуйвинської громади, патрульні запідозрили його нетверезий стан. Однак від запропонованого освідування чоловік відмовився», - йдеться в повідомленні.

За таких обставин поліцейські склали матеріали про адміністративне правопорушення за ст. ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння…) та 121 (Порушення правил керування або експлуатації транспортного засобу, правил користування ременями безпеки або мотошоломами) КУпАП.

«Під час оформлення документації чоловік пропонував патрульним «вирішити питання» про непритягнення його до відповідальності. 100 доларів США та 1000 гривень відкупного він поклав у службову автівку, хоча поліцейські неодноразово попереджали його про протиправність таких намірів. Факт пропозиції та надання неправомірної вигоди поліцейським був належним чином задокументований працівниками слідчо-оперативної групи відділу поліції №1 Житомирського райуправління. Тож тепер правопорушник нестиме не лише адміністративну, а й кримінальну відповідальність», - інформують правоохоронці.

Згідно з санкцією ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України подібні протиправні дії тягнуть за собою покарання від штрафних санкцій до позбавлення волі строком до 4 років.

Нагадаємо, 3 грудня у с. Станишівка Житомирського району нетверезий водій Peugeot проїхав на заборонний сигнал світлофора, а тоді запропонував поліцейським хабара.

Як повідомляв Житомир.info, 21 листопада 2023 року патрульні затримали нетверезого водія Daewoo, який скоїв ДТП у Коростишівському районі. Згідно з результатами медичного освідування у крові 50-річного водія виявили «смертельну дозу» алкоголю – 4,95 (!) проміле.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: хабар водій поліція авто патрульний нетверезий водій  
Матеріали по темі