Влада

Мер Житомира поділився враженнями від презентації програми для старшої школи: Це просто космос

6 December 2023, 18:27

Мер Житомира Сергій Сухомлин 6 грудня їздив у Київ на презентацію програми для старшої школи.

Про це Сухомлин розповів у відеозверненні.

«Сьогодні була презентація програми, по якій наші діти зможуть навчатися в старшій школі. Я просто впевнений, що вона буде імплементована Міністерством освіти для всіх ліцеїв в Україні по реформі освіти для старшої школи, яку має бути з 2027 року. Це просто космос те, що ми побачили, що було напрацьоване. Окрема подяка фінському фонду, уряду Фінляндії, який профінансував можливість роботи над такою програмою», - сказав Сергій Сухомлин.

Мер також розповів, яке відношення презентована програма має до житомирського ліцею №25.

«Ми розуміли, що з 2027 року в нас мають бути ліцеї і гімназії: початкова школа, середня школа і ліцей. На таке місто, як Житомир, достатньо 4-5 ліцеїв. І хотілося б, щоб на місці зруйнованого ліцею в центрі міста з’явився новий сучасний освітній заклад, в якому б в навчання проходило по абсолютно новій програмі. Але ми маємо не забувати про історію ліцею №25, про колектив ліцею, про дітей, які навчаються в ліцеї №25, тому концепція будівництва цього ліцею передбачає два окремі корпуси: початкова школа і середня і окремий корпус – саме ліцей. Це дасть можливість побудувати те, що нам потрібно в майбутньому, не просто відновити стіни, а дати нові сенси цьому навчальному закладу. Ми мали зустрітися в Лісабоні 22 листопада вже на підписання документів по відбудові (ліцею №25), але сталося так, що уряд Португалії пішов у відставку, і сьогодні з їх сторони немає людини, яка може підписати, чекаємо, коли вони будуть готові. На сьогодні постійно працюємо з державним архітектурним бюро, яке займається проєктуванням ліцею №25, тому будемо тримати всіх вкурсі», - запевнив мер Житомира.

Він повідомив, що найближчим часом в Житомирі буде презентація напрацювань по програмі для старшої школи.

«Я думаю, це буде точно абсолютно нове і те, що ми можемо застосовувати в інших закладах Житомира,» - сказав Сергій Сухомлин.

Чому й досі центр Житомира «прикрашають» руїни ліцею №25 читайте тут

Як повідомляв Житомир.info, в січні 2023 року Житомирська міська рада підписала меморандум про співпрацю з міжнародним благодійним фондом «savED» і Малою академією наук України щодо розробки стратегії, концепції та освітніх програм для ліцею №25. На 6 грудня анонсували презентацію у Києві результатів роботи «над концепцією, стратегією та курикулумом для старшої профільної школи України і зокрема для майбутнього відновленого ліцею в Житомирі».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ліцей освіта програма ліцей №25 Сухомлин відбудова презентація  
Матеріали по темі