Влада

Виконком дозволив зрізати більше десятка дерев у Житомирі, заступниця мера переймалася щодо висадження нових

7 December 2023, 12:09

На прибудинкових територіях, в сквері та в центрі міста зріжуть дерева, які знаходяться в аварійному стані.

Таке рішення ухвалили 7 грудня під час засідання виконкому.

«На Польському бульварі є реконструкція і там підпадає під видалення дерево черемшина. На вулиці Київській, 28 за звернення голови правлення ОСББ було обстежено зелені насадження, які знаходять в аварійному стані, є береза гнила біля кореня. На майдані Корольова, біля облдержадміністрації. суха ялинка, це на управління комунального господарства. На Михайлівській, 18 за зверненням громадян два дерева, абрикос та яблуня, які досягли своєї вікової межі, вони в аварійному стані. Вулиця Млинова – два дерева, одне з яких вражено омелою, а друге в пагубному стані, це на управління комунально господарства. На вулиці Ольжича, 17 – це звернулося УТОС (Українське товариство сліпих), це біля гуртожитку сліпих, там росте ясен, але він вражений омелою на 80%, дуже старий, колись ми ще надавали згоду на кронування, але треба його знімати, бо він в середині скоріш за все пустотілий. Наступне, сквер сквері на розі Київської та Князів Острозьких, зараз там йдуть роботи з капітального ремонту скверу і дерево, яке нахилено, є потенційно небезпечним. Верба на Східна-Дошкевича навпроти заправки, верба величезна, віком десь 60 років, вона дійсно на вигляд наводить страх, і там завжди ставлять автомобілі. На вулиці Фещенко-Чопівського є каштан, який потенційно небезпечний, тому що біля кореня прогни», - доповідає начальник відділу екології та природних ресурсів Житомирської міської ради Поліна Червінська.

Заступниця Житомирського міського голови пригадала, що на попередніх засіданнях наголошували, що натомість зрізаних дерев мають висаджувати нові й про це мають вказувати у проєктах рішення.

«Цим рішенням ми не досягли логіки попередніх виконкомів, на яких ми чітко говорили: якщо ми даємо рішення на видалення, то має бути пункт в рішення, який забезпечує та передбачає, де будуть висаджені дерева, кому буде доручено це та у якій кількості. Міський голова проговорював це на попередніх виконкомах. коли розглядали дане питання. Знову ж таки, на цьому виконкомі ми не спромоглися підготували рішення, яке б враховувало всі побажання», - сказала перша заступниця Житомирського міського голови Світлана Ольшанська.

«У нас весною буде починатися написання плану озеленення міста і там ми чітко пропишемо, - відповіла начальник відділу екології та природних ресурсів Житомирської міської ради.

Аби в наступному рішенні про зрізання дерев були пропозиції щодо висадження нових, запропонували зробити доручення.

«Це поганий аргумент. Документ ми будемо розробляти рік, тобто рік будемо нічого не робити, і коли напишемо, то через рік почнемо працювати. В наступних рішеннях передбачайте. Формую доручення виконавчого комітету, щоб при розгляді питання про видалення зелених насаджень забезпечити чітке розуміння щодо висадки дерев по локаціях, з термінами та хто буде відповідальний», - говорить перша заступниця Житомирського міського голови Світлана Ольшанська.

Нагадаємо, що 8 листопада 2023 року виконком ухвалював рішення щодо видалення дерев у центрі міста біля колишнього готелю «Житомир»,

Як повідомляв Житомир.info, 1 листопада виконком дозволив зрізати 101 дерево на прибудинкових територіях ОСББ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: виконком дерева дерево рішення видалення дерев озеленення Ольшанська Червінська 
Матеріали по темі