Місто

З початку тижня у Житомирі майже три сотні людей травмувалися через ожеледицю

8 December 2023, 13:19

Поспішала на роботу, але послизнулася на вулиці Шевченка й опинилася в травмпункті, розповідає житомирянка чекаючи лікаря.

«Там немає ні піску, нічого. Я бігла і впала біля зупинки. Травмувала ногу і руку. Поспішала, бо була повітряна тривога двох дітей треба було завести до школи, і я з не завела, бо впала», - ділиться Христина.

Зранку, 8 грудня, в травмпункті першої міської лікарні черги. Медики говорять, через ожеледицю зросла кількість звернень, зокрема, з початку тижня травмувалося понад сотня людей.

«Як правило за добу до нас звертається 30 осіб, які постраждали через ожеледицю. Більшість травм – це забої, пошкодження зв'язок, але бувають й складніші травми, переломи, які потребують амбулаторного лікування, а є й такі, які потребують оперативного втручання. Більше жінки та люди похилого віку. Хочу наголосити, що людям похилого віку у такі погодні умови бажано утриматися від виходу на вулицю, просити сусідів допомогти, бо якщо люди похилого віку падають, як правило, це завершується доволі серйозними травмами», - говорить завідувач відділення травматології та ортопедії КП «Лікарня № 1» Дмитро Гаєвський.

За даними управління охорони здоров’я Житомирської міської ради, з 4 по 7 грудня так звані вуличні травми отримали 280 людей, з них 37 дітей.

Прибирати сніг та проводити протиожеледні заходи мають не лише комунальники, а й підприємці. Чи були зафіксовані порушення, розповіли в муніципальній інспекції.

«Складали приписи на ті підприємства, магазини, організації, які мали почистити сніг, або посипати піском, щоб громадяни не травмувалися. Складали протоколи на комунальні підприємства – це «Управління автомобільних шляхів», які відповідають за вулиці міста, ще підприємства «ВЖРЕП №8» та підприємство «Комунальні технології», яке слідкує за тротуарами у місті та повинні були їх поприбирати»», - розповідає завідувач сектору з питань благоустрою муніципальної інспекції Андрій Гузовський.

Зазначимо, що припис це є попередження, тобто штраф не передбачений.

Нагадаємо, за вихідні, 2 та 3 грудня 2023 року, зросла кількість людей, що звернулись до травмпунктів через ушкодження внаслідок ожеледиці.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: ожеледиця лікарня статистика травма травмування пісок Гаєвський Гузовський сніг лікар падіння 
Матеріали по темі