Місто

У Житомирі підняли державний та олімпійський прапори, право надали дружині загиблого тренера та заслуженому спортсмену

8 December 2023, 15:05

Сьогодні, 8 грудня, на Центральному міському стадіоні «Полісся» пройшла Всеукраїнська церемонія «Свято Олімпійського прапора» з нагоди участі команди України у IV зимових юнацьких Олімпійських іграх 2024 року у Канвондо (Республіка Корея).

Про це повідомляє Житомирська обласна рада.

«Захід відбувся за участі президента НОК України Вадима Гутцайта, заступника голови Житомирського обласної ради Володимира Ширми, начальника Житомирської обласної військової адміністрації Віталія Бунечка та його заступника Юрія Денисовця, начальника Управління національно-патріотичного виховання, молоді та спорту Житомирської обласної військової адміністрації Сергія Козловця, спортивної спільноти Житомирщини. Також до події долучилися спортсмени та їхні наставники з 25 областей України. Під час заходу відбулося урочисте підняття Державного прапора України та Олімпійського прапора», - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що право підняти Державний прапор України надали панні Інні - дружині тренера відділення з волейболу обласної ДЮСШ «Юність» Житомирської обласної ради Юрія Городнього, який загинув у травні 2022 року, захищаючи Україну від російських окупантів. Олімпійський прапор підняв бронзовий призер Чемпіонату Світу, призер Чемпіонату Європи, срібний призер Олімпійських ігор, Заслужений майстер спорту з вільної боротьби Валерій Андрійцев.

Довідково. IV зимові юнацькі Олімпійські ігри пройдуть з 19 січня по 02 лютого 2024 року у провінції Канвондо (Республіка Корея). Впродовж 14 днів понад 1900 спортсменів з 80 країн світу віком від 15 до 18 років розіграють 81 комплект нагород у 15 видах спорту.

За звання чемпіона на IV зимових Юнацьких Олімпійських іграх змагатиметься спортсмен скелетоніст із Житомирщини Ярослав Лавренюк.

Нагадаємо, що збірна України була незмінним учасником усіх Зимових юнацьких Олімпійських ігор - в Інсбруку (2012), Ліллехаммері (2016) та Лозанні (2020). Юні українські спортсмени вибороли 2 золоті, 5 срібних та 3 бронзові медалі.

Як повідомляв Житомир.info, в Житомирі на майдані Соборному 4 серпня 2016 року відбулися урочистості з нагоди відкриття Олімпійських ігор. Олімпійські прапори урочисто піднімали багаторазові чемпіони України та Європи.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: прапор державний прапор олімпійський прапор спортсмен тренер облрада  
Матеріали по темі