Місто

В останню путь провели тренера з Житомира, який загинув у травні 2022 року від обстрілу росіянами на Луганщині

11 December 2023, 11:51

До Житомира повернувся захисник України Юрій Городній, який загинув минулого року у травні від ворожого обстрілу на Луганщині.

Про це 11 грудня повідомляє Житомирська міська рада.

«На щиті повернувся Герой... Городній Юрій Вікторович (03.11.1979 — 16.05.2022). Народився у Житомирі. Закінчив ЗОШ №24. Здобув дві вищі освіти у ЖДУ ім. І. Франка: отримав професію психолога, вчителя молодших класів, а пізніше — тренера. Служив у органах МВС України та проходив службу в кримінально-виконавчій системі ДДУ ПВП. Був інструктором із надання першої невідкладної допомоги у Житомирській обласній організації Товариства Червоного Хреста України. Був консультантом із соціальної роботи Благодійного Фонду «Нехай твоє серце б’ється». На постійній основі був донором крові.Багато сил та ресурсу вклав у спорт. Займався волейболом з 1991 року. Тренувався в ДЮСШ №1 Житомира. З 1998 року виступав на Всеукраїнських змаганнях у складі команди «Динамо» Житомира. Суддівська кар’єра у волейболі — з 2010 по 2022 рік. Працював тренером-викладачем відділення волейболу ДЮСШ №1 та Житомирської обласної спортивної школи «Юність». У 2021-2022 — президент волейбольних клубів «Амбасадор» та «Ракета». Вперше впровадив парковий волейбол в Житомирі у 2015 році Багаторазово був відзначений у номінації «Кращий тренер міста». Виховав у сфері волейболу більше 1000 дітей. Регулярно брав участь разом зі своїми командами в статусі тренера та гравця в Чемпіонатах України, Кубках Житомирської області та Чемпіонатах міста з класичного пляжного та паркового волейболу. Із початком повномасштабного вторгнення рф став на захист України. 16 травня 2022 року віддав своє життя за Батьківщину… Героїчно загинув в результаті ворожого артилерійського обстрілу в Троїцького Попаснянського району на Луганщині. Світла пам'ять та вічна слава Герою...», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 7 грудня в Житомирі в останню путь провели двох військових - Остапенка Вадима та Нетикша Віктора, які боронили Україну в різних областях.

Як повідомляв Житомир.info, 5 грудня 2023 року в Житомирі поховали Дмитра Торгонського, який загинув на Донеччині, виконуючи бойове завдання. Цього ж дня в останню путь провели лейтенанта Олександра Рафальського, який з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну добровільно став на захист Батьківщини від російських загарбників.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: загиблий війна військовий захисник військовослужбовець Городній 
Матеріали по темі