Місто

У Житомирі попрощалися з підполковником, який помер у грудні

12 December 2023, 16:56

У Житомирі попрощалися з підполковником Миколою Супруном, який раптово помер у грудні цього року.

Про це 12 грудня повідомляє Житомирська міська рада.

Супрун Микола Васильович (29.09.1981 — грудень 2023).

Народився у Німеччині. Пізніше сім'я переїхала до Житомира. Після навчання в ЗОШ №25 успішно закінчив Харківський гвардійський інститут танкових військ ім. Верховної Ради України та здобув кваліфікацію спеціаліста військового управління, офіцера тактичного рівня.

2008-2010 — миротворча місія в Республіці Косово.

У 2014 році став на захист незалежності України, брав участь у зоні активних бойових дій на Сході України.

Під час виконання бойових завдань отримав важке бойове поранення.

У листопаді 2014 року, за проявлені мужність та героїзм під час захисту Батьківщини, Миколі Васильовичу достроково присвоєно військове звання підполковника. За наслідками бойових поранень отримав статус інваліда війни ІІ групи. За станом здоровʼя звільнився з військової служби у квітні 2019 року. Подальше своє життя присвятив активній громадській діяльності: волонтерство, підтримка військовослужбовців. Раптова смерть вирвала Воїна з життя.

Нагадаємо, 11 грудня у Житомирі попрощалися з військовослужбовцем, тренером Юрієм Городнім, який загинув у травні минулого року від ворожого обстрілу на Луганщині.

Як повідомляв Житомир.info, 7 грудня 2023 року в Житомирі в останню путь провели двох військових - Остапенка Вадима та Нетикша Віктора, які боронили Україну в різних областях.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: загиблий Супрун війна військовий захисник військовослужбовець прощання 
Матеріали по темі