Новини компаній

Як купувати в інтернеті: поради та рекомендації для любителів шопінгу

16 December 2023, 17:37

Шопінг в інтернеті давно став звичним явищем. Вже нікого не дивують слова «замовила», «прийшла обновка» чи «подивлюся одяг на сайті». Але широкому розповсюдженні онлайн-шопінгу, не всі люди вміють вибирати речі дистанційно. Інтернет майданчик з продажу речей в інтернеті Шафа розповідає про певні нюанси, які треба враховувати при замовленні, аби обновка точно підійшла.

Заміри по виробу

Звісно, розміри зазвичай вказані в опису. Але тут варто враховувати кілька особливостей:

  • лекала у виробників можуть відрізнятися, через що і параметри виробів теж різні;
  • тип тканини. Якщо матеріал еластичний, то проблема з відповідністю розміру не така гостра. А от коли тканина не тягнеться, то можуть виникнути труднощі, адже такі речі, якщо вони будуть замалі, просто не вдасться надягти та вони будуть перешкоджати рухам;
  • фасон. Речі оверсайз, звісно, підійдуть більшості саме за рахунок свого просторого крою. Інша справа, коли одяг пошитий по фігурі. Тут до розміру треба ставитися уважно.

Щоб не помилитися, краще перед покупкою одягу попросити продавця зробити заміри. Але тут може бути певна проблема. Якщо продавець працює через дропшипінг, то він просто не зможе забезпечити такий сервіс, оскільки не має можливості подивитися товар особисто.

Реальні фото

Більшість сайтів та інтернет-магазинів пропонують студійні зображення, через що можуть виникати проблеми. На таких фото зазвичай присутній фотошоп, спеціальне освітлення, через що складно оцінити реальний колір та тип тканини. До того, на студійних фото демонструють товар моделі і часто в ненатуральних позах, що теж заважає оцінити посадку по фігурі та фасон.

Аби було зручніше орієнтуватися, шукайте онлайн-платформи, де продають речі не лише крупні магазини, а і роздрібні продавці. Зазвичай в таких випадках пропонують живі фотографії з різних ракурсів і на більш стандартних фігурах.

Властивості тканини

Від характеристик матеріалу залежать такі важливі фактори, як:

  • посадка на фігурі;
  • стійкість до зносу;
  • вимоги до догляду.

Деякі тканини вимагають делікатного прання, не потребують віджиму, а прасувати їх треба на мінімальній температурі. Зокрема, до них відносяться шифон, шовк, матеріали на основі вовни тощо. В той час, є і більш практичні рішення, як трикотаж чи бавовняні матеріали. Вони менш вимогливі до догляду. Якщо брати до уваги стійкість до зносу, то найбільш практичні – синтетичні матеріали або тканини в складі яких є штучні волокна. Речі з них зазвичай в меншій мірі деформуються, надовго зберігають привабливий вигляд. Проте синтетичні тканини можуть програвати в питанні комфорту. Певні види таких матеріалів погано пропускають повітря та не відводять вологу, через що влітку в речах може бути спекотно, а взимку досить прохолодно. Тож, при виборі одягу обов’язково треба брати до увагу склад матеріалу.

Надійність продавця

Одним із основних ризиків при замовленні одягу онлайн, є вірогідність потрапити на шахраїв. Аби мінімізувати його, варто звертати увагу на такий фактор, як надійність продавця. Є кілька показників:

  • строк діяльності;
  • кількість продаж;
  • наявність відгуків.

Гарна статистика є на платформі «Шафа», де відразу від публікацією товару є коротка інформація і про продавця. З неї можна дізнатися і про рейтинг людини, про кількість успішних продаж та навіть час, коли він був онлайн. Радимо зважати на подібні показники при замовленні товару, особливо передплатою. Це допоможе уникнути прикрих ситуацій з шахраями. До речі, ще один показник надійності – згода продавця відправити річ накладеним платежем чи через сервіси торгівельної платформи типу «Безпечна оплата». Це ще раз вказує на те, що людина надійна і ризик для покупця мінімальний.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: Шафа покупка продаж порада Інтернет продавець перевірка безпечна оплата  
Матеріали по темі