Події

У Житомирі викрили працівника патрульної поліції та його спільника на збуті наркотиків, які чоловіки самі також вживали

18 December 2023, 11:15

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури правоохоронцю та його спільнику повідомлено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні, перевезенні, а також незаконному збуті особливо небезпечної психотропної речовини (ч. ч. 1, 2 ст. 307 КК України).

Про це 18 грудня повідомляє пресслужба Житомирської обласної прокуратури.

«Слідство встановило, що незаконним обігом психотропних речовин займався 26-річний поліцейський батальйону Управління патрульної поліції в Житомирській області спільно зі 49-річним спільником. Підозрювані, схильні до вживання психотропних речовин, не лише купували їх для власного використання, але й реалізовували «товар» іншим особам», - йдеться в повідомленні.

Зокрема, у липні цього року задокументовано факти збуту у Житомирі обома підозрюваними місцевим мешканцям психотропних речових – амфетаміну, а також особливо небезпечного синтетичного наркотику PVP (в народі «солі», «альфа» тощо).

«15.12.2023 за місцем проживання фігурантів проведено обшуки та вилучено майже десяток зіп-пакетів з порошкоподібною і кристалічною речовинами білого кольору, пристрій для куріння, електронні ваги, речовини рослинного походження зеленого кольору, та предмети зовні схожі на пістолети. Вилучені речі передані для проведення відповідної експертизи. Також вивчаються обставини щодо законності зберігання зброї», - зазначають у прокуратурі.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів у виді тримання під вартою, а також відсторонення правоохоронця від посади.

Викрито злочин Житомирською обласною прокуратурою спільно з Житомирським управлінням Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України та другим слідчим відділом (з дислокацією у м. Житомирі) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Хмельницькому, який проводить досудове розслідування.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальномупокаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Нагадаємо, 15 грудня у Житомирі на вулиці Зв’язківців патрульні наздоганяли двох людей із наркотиками.

Як повідомляв Житомир.info, правоохоронці затримали «на гарячому» чоловіка, який продавав метадон у Коростені. Наркоторговець замовляв товар у інтернеті, 10 грудня йому оголосили про підозру.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Теги: наркотики наркотик патрульний правоохоронець підозра прокуратура 
Матеріали по темі